Γενικά

Να απολύσει τον προπονητή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας εθνικής Ισπανίας θέλει η Ομοσπονδία

Παράπλευρη απώλεια αναμένεται να αποτελέσει ο Βίλντα, από το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο της ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες.

Στην απόλυση του προπονητή της εθνικής ομάδας των γυναικών, Χόρχε Βίλντα προχωράει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας(RFEF), μόλις λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Σύμφωνα με τη MARCA, μία από τις αλλαγές που εξετάζονται είναι και αυτή της απομάκρυνσης του Βίλντα από την ηγεσία της ομάδας. Η πρόταση θα συζητηθεί στην σύσκεψη της Τρίτης 5/9 ανάμεσα στον, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο, Πέδρο Ρότσα και τον Βίκτορ Φράνκ, ο οποίος είναι πρόεδρος του Ανώτερου Αθλητικού Συμβουλίου.

Πριν από ένα χρόνο, 15 παίκτριες από την εθνική της χώρας ζητούσαν την απομάκρυνση του ομοσπονδιακού τεχνικού, αίτημα που δεν εισακούστηκε τότε καθώς απολάμβανε τη στήριξη της RFEF και του ίδιου του Ρουμπιάλες,τότε προέδρου της. Πλέον, με τον 46χρονο πρώην αξιωματούχο εκτός κάδρου για τουλάχιστον 90 μέρες ο, Ρότσα ανέλαβε να κάνει τις απαραίτητες «εκκαθαρίσεις».

Τη δεδομένη στιγμή, η γυναικεία ομάδα της Ιβηρικής Χερσονήσου δεν διαθέτει ούτε τεχνικό επιτελείο αλλά ούτε και παίκτριες ενόψει του ματς με την Σουηδία για το Nations League στις 22 του μήνα.

Επιμέλεια: Μαρία Σαράφογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x