Στίβος

«Δρόμεια» 2024: Με στόχο χρόνους κάτω από τα 22΄΄ τα 200μ. γυναικών

Μία πλειάδα «αστεριών» έχει δηλώσει συμμετοχή στα 200 μέτρα γυναικών στο διεθνές μίτινγκ στίβου «Δρόμεια».

Αθλήτριες που βρίσκονται στις πρώτες 50 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης θα επιδιώξουν τη διάκριση στα 200 μέτρα στο φετινό διεθνές μίτινγκ στίβου «Δρόμεια» και, σύμφωνα με τις επιδόσεις τους, αναμένεται να σημειωθούν χρόνοι κάτω από τα 22’’. Στις 15 Μάϊου, στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής», στη γραμμή εκκίνησης των 200 μέτρων θα βρεθούν αθλήτριες με συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και διακρίσεις σε παγκόσμια κι ηπειρωτικά πρωταθλήματα.

Ανάμεσα στις συμμετοχές ξεχωρίζουν αθλήτριες που έχουν αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς, όπως η σημαιοφόρος της Γκάμπιας στη διοργάνωση του 2016, Τζίνα Μπας, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει σε αφρικανικά πρωταθλήματα, η 24χρονη Βραζιλιάνα Λορέιν Μάρτινς, η Σάρα Άτσο (Ελβετία), η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ23 του 2016 στα 400 μέτρα, Γκάντα Βαϊκούλ (Λετονία), η Φίλ Χέιλι (Ιρλανδία), η Τζέσικα Μπιάνκα-Γουεσόλι (Γερμανία) με χρυσό μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ100 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022 στο Βερολίνο.

Εντυπωσιακούς χρόνους έχουν και η 24χρονη πρωταθλήτρια της Σουηδίας Τζούλια Χένρικσον, η κάτοχος του ρεκόρ των νεανίδων Πολωνίας στο αγώνισμα, Μαρτίνα Κότβιλα, η τριταθλήτρια Ευρώπης του 2022, Ίντα Κάρσντοφτ (Δανία), η Ανίνα Κορτετμάα (Φινλανδία), η 19χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης (Κ20) του 2023, Νόρα Λίνταλ (Σουηδία), η Τσέχα Νικολά Μπέντοβα με χάλκινο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό Κ18 του 2016, η Λουΐζ Γουΐλαντ (Γερμανία) κι η Ναταλία Κουζισκάνοβα (Τσεχία).

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στις πρωταθλήτριες Ελλάδος και Κύπρου. Στα «Δρόμεια 2024», μεταξύ άλλων, θα δώσουν το «παρών» η Ραφαηλία Σπανουδάκη κι η Άρτεμις Αθανασίου από την Ελλάδα, όπως κι η Ολίβια Φωτοπούλου από την Κύπρο, η οποία είχε έρθει δεύτερη στα 200 μέτρα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2023.

Το διεθνές μίτινγκ στίβου «Δρόμεια» αποτελεί μία συνδιοργάνωση των Δήμων Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και του Δρομέα Βάρης. Αυτή τη χρονιά η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου αναβάθμισε τη διοργάνωση κι από «Bronze» την ανέβασε στην κατηγορία «Silver». Η διοργάνωση θα μοιράσει έπαθλα ύψους 50.000 ευρώ και θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Υπουργείου Αθλητισμού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x