Γενικά

Επέστρεψαν στην Αθήνα οι Βαλκανιονίκες

Οι πρωταγωνιστές της εθνικής ανδρών μίλησαν με ενθουσιασμό για την κατάκτηση του βαλκανικού τίτλου, του πρώτου για την Ελλάδα στο ομαδικό έπειτα από 30 χρόνια.

Με φανερή την ικανοποίηση από τη συνολική αγωνιστική παρουσία και τα πεπραγμένα στο Βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών γύρισαν το απόγευμα της Πέμπτης 07/09 από τη Βουλγαρία οι αθλητές και οι αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στις αποσκευές τους είχαν τα έπαθλα για την πρωτιά στο ομαδικό ανδρών και την 3η θέση στο διπλό ανδρών (με τον Γιώργο και τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο), αλλά είχαν και την... ψυχολογική τόνωση των αξιόλογων εμφανίσεων σε μία μεγάλη και ιστορική διοργάνωση. Ύστερα από δύο πτήσεις οι διεθνείς έφτασαν γύρω στις 5μμ στην Αθήνα κι εκτός από κάποιους δικούς τους ανθρώπους τούς υποδέχτηκε με θέρμη ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου. Ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας και έφορος των εθνικών ομάδων συνεχάρη έναν-έναν τους αθλητές και τις αθλήτριες, που αγωνίστηκαν στην Αλμπένα, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής και τους ευχήθηκε ακόμα υψηλότερες διακρίσεις στο μέλλον. Στο αεροδρόμιο ήταν και η WEB TV της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και απέσπασε δηλώσεις, που αναρτήθηκαν γρήγορα στο κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube.

Τα ελληνικά χρώματα εκπροσώπησαν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα οι αθλητές Τάσος Ρηνιώτης, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνοπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Νίκος Αντωνιάδης, οι αθλήτριες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Αλίκη Κιούφη, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, Ιωάννα Γερασιμάτου, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γιώργος Καρύτσας, Σωτήρης Ζήκος και ως εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. η ειδική γραμματέαας και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Ξένια Στάθη. Οι πρωταγωνιστές της εθνικής ανδρών μίλησαν με ενθουσιασμό για την κατάκτηση του βαλκανικού τίτλου, του πρώτου για την Ελλάδα στο ομαδικό έπειτα από 30 χρόνια (δεν μπόρεσε να κάνει δηλώσεις ο ασθενής Χατζηλυγερούδης). Στο βήμα μετά το περσινό χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση, όπου επίσης ήταν υπεύθυνος κόουτς, στάθηκε ο Σωτήρης Ζήκος.

Εκ μέρους της εθνικής γυναικών σχολίασαν την 5η θέση στο ομαδικό, τα πλασαρίσματα στις θέσεις 5-8 και τη συνολική προσπάθεια η Αλίκη Κιούφη και η Ιωάννα Γερασιμάτου. Επίσης, ο Κώστας Παπαγεωργίου επισήμανε τα πολλά θετικά συμπεράσματα, που απορρέουν από τις επιτυχίες στην Αλμπένα, ενώ η Ξένια Στάθη αναφέρθηκε στο συνέδριο της Βαλκανικής Ένωσης, όπου υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες της ΕΦΟΕπΑ για την ανάληψη δύο Βαλκανικών πρωταθλημάτων το 2024. Οι εθνικές ομοσπονδίες-μέλη ψήφισαν κιόλας για τους τόπους διεξαγωγής, το Βαλκανικό ανδρών-γυναικών δόθηκε στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και το Βαλκανικό νέων στη Βουλγαρία (στην Αλμπένα).

Επέστρεψαν στην Αθήνα οι Βαλκανιονίκες

Ωστόσο, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκανε γνωστό ότι διατηρεί την επιθυμία της να αναλάβει τις δύο διοργανώσεις (θυμίζουμε την πρώτη για τη Σαλαμίνα και τη δεύτερη για την Ορεστιάδα) και τις ζητά για το 2025. Όπως τόνισε η Ξένια Στάθη έχει δημιουργηθεί ήδη θετικό κλίμα και μέλη της διοίκησης της BTTU τής έλεγαν ότι μία από τις δύο διοργανώσεις θα δοθεί σίγουρα στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του υπεύθυνου προπονητή της εθνικής ανδρών στην Αλμπένα, Σωτήρη Ζήκου



Οι δηλώσεις του Τάσου Ρηνιώτη



Οι δηλώσεις των αδερφών Κωνσταντινόπουλων, που πήραν μαζί και το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό ανδρών



Οι δηλώσεις του Νίκου Αντωνιάδη



Οι δηλώσεις της Αλίκης Κιούφη



Οι δηλώσεις της Ιωάννας Γερασιμάτου



Οι δηλώσεις του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστα Παπαγεωργίου



Οι δηλώσεις της ειδικής γραμματέα του Δ.Σ. και υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Ξένιας Στάθη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x