Γενικά

Επιστρέφουν στους αγώνες Γκουντούρα και Γεωργιάδου

Οι Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου έχουν καθορίσει το πλάνο προετοιμασίας τους μέχρι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας στο Αλγέρι τον Νοέμβριο.

Η Δώρα Γκουντούρα κι η Δέσποινα Γεωργιάδου ολοκλήρωσαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο στο Νο3 και στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης ξιφασκίας αντίστοιχα, ενώ τον Ιούλιο κατέκτησαν το χάλκινο και το αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μιλάνο.

Αυτό ήταν το επιστέγασμα μίας εξαιρετικής αγωνιστικής περιόδου με δέκα ακόμα μετάλλια για την Ελλάδα και με ελληνική παρουσία σε 10 από τα 11 βάθρα των σημαντικών αγώνων της FIE ή της ΕFC.

Μετά την απαραίτητη ξεκούραση, οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες έχουν επιστρέψει εδώ και μερικές εβδομάδες στις προπονήσεις και προετοιμάζονται για την επιστροφή τους στην πίστα. Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση της νέας αγωνιστικής περιόδου θα είναι, όπως και πέρυσι, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Αλγέρι, 9-12 Νοεμβρίου.

Η Γεωργιάδου βρίσκεται στη βάση της στην Ορλεάνη της Γαλλίας όπου και προπονείται στην ακαδημία του Κρίστιαν Μπάουερ. Προκειμένου να αποκτήσει αγωνιστικό ρυθμό, η αθλήτρια του Χρήστου Σαΐνη έχει προγραμματίσει τρεις αγώνες μέχρι το Αλγέρι. Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου θα αγωνιστεί στον αγώνα Satellite στη Γάνδη, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου θα αγωνιστεί στον αγώνα Satellite στην Τιφλίδα και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου θα αγωνιστεί στο Γαλλικό Κύπελλο στο Στρασβούργο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η σειρά αγώνων Satellite διεξάγεται από τη FIE κατά την περίοδο της προετοιμασίας (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) και περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες ανά όπλο. Η νίκη σε κάθε αγώνα Satellite μπορεί να δώσει έως και τέσσερις βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη.

Η Γκουντούρα θα συμμετάσχει σε camp προετοιμασίας στο Μονπελιέ της Γαλλίας μεταξύ 14-21 Οκτωβρίου μαζί με τις συναθλήτριές της, Μαρίνα Παΐζη και Κλαίρη Μπένου. Τις αθλήτριες θα συνοδεύει ο ομοσπονδιακός προπονητής σπάθης, Θανάσης Δελενίκας.

Στη συνέχεια, οι τρεις αθλήτριες θα συμμετάσχουν στο γαλλικό Κύπελλο του Στρασβούργου στις 22 Οκτωβρίου, όπως κι η Γεωργιάδου. Οι τέσσερις αθλήτριες συνθέτουν την Εθνική ομάδα σπάθης που θα αγωνιστεί στο ομαδικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Αλγερίου.

Θυμίζουμε ότι οι Γκουντούρα και Γεωργιάδου «κυνηγούν» με αξιώσεις την Ολυμπιακή πρόκριση στο ατομικό της σπάθης. Αυτή τη στιγμή, η Γκουντούρα βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης με 214 βαθμούς και στο Νο3 της άτυπης Ολυμπιακής κατάταξης (μετρούν οι διοργανώσεις μετά από την 01/04/2023) με 132 βαθμούς.

Η Γεωργιάδου, από την άλλη, βρίσκεται στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης με 209 βαθμούς και στο Νο6 της άτυπης Ολυμπιακής κατάταξης με 86 βαθμούς.

Το ομαδικό της σπάθης βρίσκεται στο Νο12 του κόσμου με 184 βαθμούς (όσους έχει κι η Γερμανία στο Νο11) και στο Νο12 και της άτυπης Ολυμπιακής κατάταξης με 101 βαθμούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x