Γενικά

Στις «32» με μεγάλες νίκες η νεάνιδα Παπαδημητρίου και η κορασίδα Κοντοπούλου

Και τα δύο κορίτσια μας πήραν πολύτιμη συμπαράσταση και από την εξέδρα, όπου βρέθηκαν τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση κάνει και στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων απολύτως αισθητή την παρουσία της, δείχνει τις υψηλές της δυνατότητες και χαίρεται δυνατά αποτελέσματα.

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο απλό νεανίδων και η Μαύρα Κοντοπούλου στο απλό κορασίδων προχώρησαν στον γύρο των «32» με σπουδαίες νίκες απέναντι σε αθλήτριες της πρώτης 15άδας των φαβορί και από χώρες παραδοσιακά ισχυρές στην ευρωπαϊκή σκηνή (Πολωνία, Γερμανία)!

Η μεν ξεπέρασε το νούμερο 10 των νεανίδων στο Γκλίβιτσε, η δε το νούμερο 13 των κορασίδων, ειδικά η νίκη της άπειρης από τέτοια διοργάνωση και χωρίς βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, Κοντοπούλου, αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη και σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας γενικά για το μέλλον στο κομμάτι των γυναικών. Αύριο 22/07 συναντούν αμφότερες νέα πολύ υψηλά εμπόδια και τα δίνουν όλα για το επόμενο βήμα. Η ελληνική αποστολή όμως, έβγαλε τη μεγάλη δυναμική της σε δύο ακόμα αναμετρήσεις με φόντο τον 3ο γύρο. Στο απλό εφήβων ο Στάθης Μανωλόπουλος βρέθηκε μπροστά με 2-0 σετ και λύγισε 4-3 από τον Τσέχο Μπέλικ, 3ο φαβορί του πρωταθλήματος, ενώ στο απλό παίδων ο Γιάννη Κούτρα προηγήθηκε 3-1 στα σετ και 9-2 στους πόντους για να δεχτεί την ανατροπή από Γερμανό αθλητή, νούμερο 10 του αγωνίσματος! Πολύ πιεστικός και ο παις Γιώργος Κοσμάς εναντίον του 3ου παίδα, ενώ με επίσης καλή εμφάνιση ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στις θέσεις 33-64 του απλού οι έφηβοι Αλέξανδρος Μαδέσης, Διονύσης Τιμαμόπουλος.

Η Κοντοπούλου ήταν εκείνη, που έφερε το σούπερ αποτέλεσμα. Στον 2ο γύρο του απλού κορασίδων κατέβαλλε με 4-1 σετ τη Λορένα Μορς από τη σημερινή πρωταθλήτρια Ευρώπης του ομαδικού κορασίδων, Γερμανία, αθλήτρια που ήταν νούμερο 13 στα φαβορί του απλού! Η 15χρονη διεθνής πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση, έβαλε πολλές μπάλες κι αυτό το συνδύασε με την ηρεμία και την αυτοπεποίθησή της. Είναι απολύτως ενδεικτικό ότι ουδόλως επηρεάστηκε ψυχολογικά από την ανατροπή, που δέχτηκε στο 3ο σετ για τη μείωση του σκορ, όταν ήταν μπροστά 2-0 στα σετ και 6-3 στους πόντους και είχε σταθερά τον έλεγχο. Η εξέλιξη 11-9, 11-6, 7-11, 11-4 και 11-8. Το επόμενο βήμα, την κορυφαία 16άδα, θα τα κυνηγήσει αύριο Σάββατο στις 11:00 με αντίπαλο τη Μαρζίγια Νουρμάτοβα από το Αζερμπαϊτζάν (No 29 στο πρωτάθλημα, που επίσης ήταν απευθείας στο ταμπλό).

Το απόγευμα ήρθε δεύτερη ελληνική πρόκριση στον γύρο των «32» του απλού και δεύτερη σπουδαία νίκη στα κορίτσια. Η Παπαδημητρίου, που καιρό τώρα έψαχνε το πολύ καλό αποτέλεσμα διεθνώς σε ατομικό επίπεδο, το κατάφερε με μεγάλη εμφάνιση απέναντι σε κορυφαία εκπρόσωπο της διοργανώτριας χώρας. Έκαμψε με 4-3 σετ τη Ναταλία Μπογκντάνοβιτς, η οποία είναι νούμερο 10 του αγωνίσματος και μέσα στην εβδομάδα πήρε με την Πολωνία το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό νεανίδων. Με πολύ αξιόλογο πινγκ πονγκ, καλή τακτική και ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία (σ.σ. στο 4ο σετ είχε σώσει σετ μπολ όταν η Μπογκντάνοβιτς πήγε να προηγηθεί 3-1) η πρωταθλήτριά μας (νούμερο 34 στο αγώνισμα) πήρε τη νίκη, που της δίνει και ψυχολογία για να κυνηγήσει διάκριση στο τελευταίο της Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων (8-11, 11-6, 7-11, 12-10, 11-3, 8-11, 11-8).

Και τα δύο κορίτσια μας πήραν πολύτιμη συμπαράσταση και από την εξέδρα, όπου βρέθηκαν τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής. Πρόκληση για την αριστερόχειρα πρωταθλήτρια και το αυριανό ματς. Αντιμετωπίζει στις 12:30 τη δυνατή Νάομι Πράνκοβιτς από τη Γερμανία, που είναι νούμερο 19 στη διοργάνωση.

Το απόγευμα, στον 2ο γύρο του απλού παίδων, ο Κούτρα βίωσε με σκληρό τρόπο σε βάρος του το στοιχείο του απρόβλεπτου, που σε μεγάλο βαθμό έχει το ολυμπιακό άθλημα. Με νέα θαυμάσια εμφάνιση όχι απλά δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την έκπληξη εναντίον του Γερμανού Κλέμενς Κουέν Φαν Μπούργκστορφ (νούμερο 10 στα seeding), αλλά βρέθηκε κυριολεκτικά ένα βήμα από τους «32». Ήταν 3-1 στα σετ και 9-2 στους πόντους μπροστά, αργότερα στο 5ο σετ απέκτησε δύο ματς μπολ κι όμως έχασε το παιχνίδι (3-11, 11-3, 13-11, 11-6, 11-13, 5-11, 8-11). Πολύ καλός βεβαίως, ο Γερμανός άσος, αλλά και ο Λουτρακιώτης αθλητής δικαιούται να νιώθει μεγάλη στεναχώρια με την τροπή που είχε δώσει στο ματς.

Λίγο νωρίτερα, στον ίδιο γύρο του απλού παίδων, ο Κοσμάς παρουσιάστηκε απόλυτα ανταγωνιστικός κόντρα στον Ούγγρο Ζόλταν Βάργκα. Έκανε από την αρχή ντέρμπι το ματς με το νούμερο 3 του αγωνίσματος, αργότερα το πήγε στο 2-2 σετ, ώσπου λύγισε με 4-2 από φανερά ποιοτικό αθλητή (12-10, 7-11, 6-11, 11-9, 6-11, 7-11).

Στους εφήβους ήταν ήδη σημαντικό για την ελληνική πλευρά ότι βρέθηκαν στον 2ο γύρο οι 3 από τους 4 αθλητές μας όταν όλοι πήγαν αβαθμολόγητοι διεθνώς στο Γκλίβιτσε. Ο Μανωλόπουλος έγινε αμέσως απειλή για το 3ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Τσέχο Σιμόν Μπέλικ, που την Τρίτη αναδείχτηκε δευτεραθλητής Ευρώπης του ομαδικού. Με το εξαιρετικό αμυντικό στυλ παιχνιδιού αιφνιδίασε και πήρε προβάδισμα με 2-0. Ο Μπέλικ ανέβασε απόδοση, γύρισε την κατάσταση, αλλά και πάλι ο Αθηναίος πρωταθλητής πάλεψε στα ίσια. Ισοφάρισε σε 3-3, στο 7ο σετ προηγήθηκε 3-0, ώσπου αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες με 4-3 σετ (11-6, 11-9, 8-11, 2-11, 6-11, 11-5, 6-11).

Ο Μαδέσης στους «64» είχε αντίπαλο έναν άλλον πολύ αξιόλογο αθλητή, τον Ισπανό Μιγκέλ Παντόγια, που είναι νούμερο 20 στο αγώνισμα. Ο πρωταθλητής μας έχασε το 1ο σετ στην παράταση και ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο. Στη συνέχεια δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στα πιο δύσκολα σημεία κι έχασε με 4-1 σετ (14-16, 12-10, 8-11, 6-11, 10-12).

Ο Τιμαμόπουλος, δεύτερος αμυντικός της ελληνικής αποστολής, είχε δώσει από χτες μία... πρόγευση για τις ελληνικές αξιώσεις (είχε αποκλείσει με 4-1 σετ τον Ιταλό Τζιάκομο Αλεγκράνσα, νούμερο 24) και προσπάθησε και σήμερα για το καλύτερο ενάντια στον Τούρκο Χακάν Ισίκ, «χρυσό» Βαλκανιονίκη του αγωνίσματος στην Ορεστιάδα. Γνώρισε την ήττα με 4-0, πάντως τα τρία σετ ήταν κλειστά (3-11, 8-11, 7-11, 10-12).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x