Στίβος

Ευρωπαϊκό ομάδων: 4 άκυρα σε επί κοντώ-ύψος, αποκλεισμοί μετά τα 3 πρώτα άλματα σε μήκος-τριπλούν

Με αλλαγές στα άλματα θα διεξαχθούν οι αγώνες στίβου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων, που διεξάγεται στη Σιλεσία της Πολωνίας.

Στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομάδων θα μπει την Παρασκευή (23/6) η Εθνική ομάδα. Οι κορυφαίοι αθλητές του ελληνικού στίβου θα συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία και θα κυνηγήσουν την παραμονή τους ανάμεσα στους καλύτερους της Ευρώπης.

Ωστόσο, κάποια αγωνίσματα θα έχουν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής τους.

Στα οριζόντια άλματα, δηλαδή στο μήκος και στο τριπλούν, θα υπάρχουν αποκλεισμοί κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μετά τα τρία πρώτα άλματα (η σειρά που θα αγωνιστούν οι αθλητές θα καθοριστεί με κλήρωση) θα συνεχίσουν οι οκτώ καλύτεροι για δύο ακόμα προσπάθειες. Μετά το πέμπτο άλμα θα συνεχίσουν οι τέσσερις πρώτοι, ενώ από την έκτη προσπάθεια θα βγει ο νικητής ή η νικήτρια.

Στα κάθετα άλματα, δηλαδή στο ύψος και στο επί κοντώ, οι αθλητές θα χωριστούν σε δύο γκρουπ που θα αγωνιστούν την ίδια ώρα. Θα έχουν δικαίωμα να κάνουν τέσσερα άκυρα άλματα κατά τη διάρκεια του αγώνα τους (φυσικά, όχι στο ίδιο ύψος). Μετά το τέταρτο άκυρο δεν θα μπορούν να συνεχίσουν, εκτός αν έχουν ήδη σφραγίσει την πρώτη θέση.

Για τους αγώνες ταχύτητας από 100μ. έως 800μ. θα υπάρξουν δύο σειρές, καθορισμένες από τις φετινές επιδόσεις των αθλητών.

Στους δρόμους αντοχής, (1.500μ., 5.000μ. και 3.000 μ στιπλ) οι αθλητές και αθλήτριες θα πάρουν θέση στην εκκίνηση όλοι μαζί και οι διάδρομοι θα βγουν από κλήρωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x