Γενικά

Ευρωπαϊκό τουρνουά Ολυμπιακής πρόκρισης: Με πέντε ξιφομάχους η Ελλάδα στην μάχη της τελευταίας ευκαιρίας

Στις 26-28 Απριλίου θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο το ευρωπαϊκό τουρνουά Ολυμπιακής πρόκρισης ξιφασκίας, στο οποίο θα δοθούν τα έξι τελευταία "εισιτήρια" για το Παρίσι.

Η ελληνική ξιφασκία έχει μία εξασφαλισμένη ατομική πρόκριση στη σπάθη γυναικών, μέσω της παγκόσμιας κατάταξης, χάρη στη Δώρα Γκουντούρα, ενώ δεν κατάφερε να έχει εκπροσώπηση στα ομαδικά των όπλων. Στα πέντε αγωνίσματα που δεν έχει εξασφαλίσει πρόκριση, η Ελλάδα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει με τρεις αθλητές και δύο αθλήτριες τα πέντε ηπειρωτικά εισιτήρια για το Παρίσι στο ευρωπαϊκό τουρνουά Ολυμπιακής πρόκρισης ξιφασκίας του Λουξεμβούργου, 26-28 του μήνα.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας όρισε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023 τη διαδικασία εσωτερικής επιλογής για την εκπροσώπηση της χώρας μας στο τουρνουά του Λουξεμβούργου, η οποία ολοκληρώθηκε με τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών στα τέλη Μαρτίου.

Στο ξίφος ασκήσεως, θα διεκδικήσουν Ολυμπιακή πρόκριση για την Ελλάδα η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου κι ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος. Η Κοντοχριστοπούλου από την αντίστοιχη διοργάνωση του 2016 στην Πράγα είχε εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ για τον Κοντοχριστόπουλο θα είναι το τρίτο διαδοχικό Ολυμπιακό τουρνουά πρόκρισης μετά από αυτά του 2016 στην Πράγα και του 2021 στη Μαδρίτη.

Για πρώτη φορά στην καριέρα τους θα συμμετάσχουν σε Ολυμπιακό τουρνουά πρόκρισης ο Νίκος Τσώκας, η Νεφέλη Ροδοπούλου κι ο Δημήτρης Καφαταρίδης, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο ξίφος μονομαχίας ανδρών, το ξίφος μονομαχίας γυναικών και τη σπάθη ανδρών αντίστοιχα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο ξίφος μονομαχίας ανδρών ο Νίκος Τσώκας ισοβάθμησε με τον Σάββα Καββαδία στην εσωτερική πρόκριση και το κριτήριο επιλογής στην ισοβαθμία ήταν η υψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Στη διοργάνωση κλήθηκε από τη FIE και ο διεθνής Έλληνας διαιτητής, Στάθης Γεροσίδερης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x