Χάντμπολ

Απίθανη Εθνική, πήρε σημαντικό προβάδισμα επί της ισχυρής Ολλανδίας και πάει στο Αϊντχόφεν για ιστορική πρόκριση!

Τον χαρακτηρισμό «αουτσάιντερ» συνέθλιψε κόντρα στην Ολλανδία η Ελλάδα, που νίκησε 31-27 στην Κοζάνη και θα πάει στο Αϊντχόφεν για να προκριθεί για 2η φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Απίθανα πράγματα από την Εθνική ανδρών στο χάντμπολ!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 31-27 υποδεχόμενο την Ολλανδία στην Κοζάνη στον πρώτο αγώνα μπαράζ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025 και πλέον καλείται να ολοκληρώσει τον «άθλο» στη ρεβάνς του Αϊντχόφεν την προσεχή Κυριακή (12/5, 17:00).

Αδιαμφισβήτητα μια σπουδαία επικράτηση για την Εθνική. Εξάλλου, ακόμη και μια... απλή νίκη θα θεωρούταν εν πολλοίς υπέρβαση κόντρα στους ισχυρούς «Οράνιε». Πόσω μάλλον, τώρα, αυτό το σημαντικό προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων που καλείται να υπερασπιστεί.

Φυσικά, ακόμα πιο σπουδαία θα είναι η ενδεχόμενη πρόκριση στην τελική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, καθώς θα είναι η 2η στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2005 (όταν κατέκτησε την 6 θέση στην Τυνησία).

Τρομερή ατμόσφαιρα στο κατάμεστο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης, με τον κόσμο να σπρώχνει τους παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα.

Υπενθυμίζεται ότι η τελική φάση του Παγκοσμίου θα διεξαχθεί από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου του 2025 σε Κροατία, Δανία και Νορβηγία. Να σημειωθεί, δε, ότι η Εθνική είχε νικήσει την Ολλανδία και στην πορεία της μέχρι την πρόκριση στο Euro 2024.



Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά κλειστό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλύτερο ρυθμό, με τους γηπεδούχους ωστόσο να μην τους επιτρέπουν να... ξεμακρύνουν. Κυρίως, διατηρούταν μια διαφορά δύο τερμάτων υπέρ των «Οράνιε», η οποία άνοιξε μέχρι τα τρία γκολ (5-8 και 9-12). Παρόλα αυτά, προς το φινάλε, η Εθνική -που εξαρχής έπαιζε ψυχωμένα- πάτησε... γκάζι, το γύρισε και πήγε στην ανάπαυλα προηγούμενη 13-12.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σιγά-σιγά άρχισε να διευρύνει το προβάδισμά του. Ήλεγχε το τέμπο, ήταν συγκεντρωμένη παίζοντας εξαιρετική άμυνα και με την ώθηση του κόσμου έφτασε δις μέχρι και το +5 (27-22, 31-26)! Εντέλει, οι Ολλανδοί μείωσαν στο τελικό 31-27, με τα πάντα πλέον να είναι στο χέρι των Ελλήνων διεθνών!

Παίκτες-κλειδιά για την εθνική ήταν ο καθοριστικός ο Πέτρος Μπουκοβίνας με καίριες επεμβάσεις, ο συγκλονιστικός Θοδωρής Μπόσκος, η αποκάλυψη Δημήτρης Παναγιώτου στο πρώτο του ουσιαστικά παιχνίδι στην Εθνική με βασικό ρόλο, καθώς και ο εντυπωσιακός για άλλο ένα παιχνίδι, Αχιλλεάς Τόσκας.

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 2-4, 4-6, 7-9, 9-12, 13-12 (ημχ), 15-15, 18-16, 22-18, 24-21, 28-24, 31-27.

Ελλάδα (Ζαραβίνας): Παναγιώτου 4, Μπόσκος 5, Λιάπης 3, Μάλλιος, Παπάζογλου, Μιχαηλίδης, Πασσιάς, Τόσκας 7, Μπουκοβίνας, Παπαβασίλης 3, Τζηράς 6, Κανδύλας, Παπαδιονυσίου 1, Αραμπατζής 2, Σάββας, Κεδέρης.

Ολλανδία (Όλσον): Στάβαστ 1, Βαν Ζούντερτ, Τεν Φέλντε 10, Μπλάου, Σουνάκερ, Ντόρτζελο, Σάγκεν 4, Κόι, Γκένεν, Φερστάινεν 3, Κλέικερς 1, Στάινς 4, Σμιτς Τ., Σμιτ, Ντε Λάνγκε, Μπάιγενς 4.

Διαιτητές: Γκάσμι- Γκάσμι (Γαλλία), Παρατηρητής: Κόεν (Ισραήλ), Δίλεπτα: 5-4, Πέναλτι: 5/5-4/5




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x