Χάντμπολ

Αποφασισμένος για… κούπα ο Ολυμπιακός, «καθάρισε» την ΑΕΚ και προκρίθηκε στον τελικό!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ αποφασισμένος για την κούπα και χωρίς να χάσει σε κανένα σημείο το προβάδισμά του, επικράτησε 24-21 και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου χάντμπολ.

Μπήκε αποφασισμένος από την αρχή του παιχνιδιού κόντρα στην ΑΕΚ, ήταν κυρίαρχος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήρε την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου Handball ο Ολυμπιακός (24-21).

Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού δεν έχασε το προβάδισμα της σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση και τον Μπάουερ, ο οποίος ήταν φανταστικός κάτω από δοκάρια, πήρε τον... πρόωρο τελικό και φορτσάρει για την κούπα.

Δεν κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ ούτε στιγμή το σύνολο του Αλέξη Αλβανού, που έδειχνε μπλοκαρισμένο σε άμυνα και επίθεση από τους «ερυθρόλευκους».

Τον Δούκα θα αντιμετωπίσουν αύριο (9/5) στον τελικό οι Πειραιώτες, ενώ οι μάχες με τους «κιτρινόμαυρους» θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, με τους τελικούς της Handball Premier.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 4-1 μόλις στο 5ο λεπτό, με τους παίκτες των «ερυθρολεύκων» να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα λάθη αυτών της ΑΕΚ και να παίρνουν διαφορά τριών γκολ.

Στη συνέχεια, το σύνολο του Αλέξη Αλβανού αντέδρασε και έφτασε στο 5-3 με τους Ηλιόπουλο και Μαντάλινιτς, αλλά οι Πειραιώτες είχαν απάντηση και έφτασαν στο 7-3 με τους Μοντόρο και Δομπρή.

Σε εκείνο το σημείο οι άμυνες «έσφιξαν» και οι τερματοφύλακες έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, καθώς το επόμενο γκολ ήρθε στο 20ό λεπτό από τον Μπάγιο. Η ΑΕΚ, η οποία είχε μόλις τρία γκολ στα πρώτα 19 λεπτά, έκανε το 8-5 με δύο γκολ σε ένα λεπτό, ξαναμπαίνοντας δυνατά στο παιχνίδι.

Οι παίκτες του Γραμματικού έκαναν αμέσως το 10-5, με τον Λέμος να μειώνει σε 10-7 με δύο προσωπικά του τέρματα. Στη συνέχεια, η «Ένωση» βρήκε ρυθμό και από το 11-7, έφτασε στο 11-9, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα. Πρωταγωνιστές του πρώτου μέρους άμυνα και τερματοφύλακες, με το σκορ να είναι πολύ χαμηλό.



Με την αρχή του δευτέρου μέρους, η «Ένωση» συνέχισε από εκεί που το... άφησε στο τέλος του πρώτου και μείωσε ακόμη περισσότερο, φτάνοντας ακόμη και στο 13-12 με τον Μαντάλινιτς, από το 13-10. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός πάτησε το... γκάζι και έκανε το 16-12 με τρεις εύστοχες επιθέσεις στο 42’.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε ποτέ να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει τη διαφορά του στο +4 (18-14), αλλά και στο +5 (21-16), επτά λεπτά πριν το φινάλε.


Οι παίκτες του Αλέξη Αλβανού έκαναν την ύστατη προσπάθεια στο φινάλε, αλλά ο χρόνος δεν ήταν επαρκής, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 24-21 και να προκρίνεται στον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (9/5) τον Δούκα.

Τα πεντάλεπτα: 4-1, 5-3, 6-3, 8-4, 10-5, 10-6, 11-9 (ημιχρ.), 13-10, 13-12, 16-13, 19-15, 21-18, 24-21.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x