Χάντμπολ

Θρυλική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του EHF European Cup!

Ο Ολυμπιακός νίκησε και στη Σλοβενία την Κρκα (19-25) και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του EHF European Cup!

Πιστός στο ραντεβού με την ιστορία ήταν ο Ολυμπιακός στη Σλοβενία! Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν ξανά την Κρκα, αυτήν τη φορά στο Νόβο Μέστο, με σκορ 25-19 και πανηγυρίζουν μια θρυλική πρόκριση στα ημιτελικά του EHF European Cup!

Θυμίζουμε, πριν από μία εβδομάδα οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει της σλοβένικης ομάδας στην Ηλιούπολη (31-26) και απόψε ολοκλήρωσαν τη δουλειά, δίχως να επιτρέψουν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού στους γηπεδούχους να πιστέψουν ότι μπορούν να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα. Το αντίθετο, μάλιστα, αφού δίπλωσαν τις νίκες τους και πήραν το «εισιτήριο» για τους «4».

Στα ημιτελικά, πλέον, ο Ολυμπιακός περιμένει τον νικητή από το ζευγάρι Φερεντσβάρος-Τάρταν Πρέσοφ, που είναι σε εξέλιξη. Στο πρώτο παιχνίδι, στην Ουγγαρία, η Φερεντσβάρος είχε νικήσει 32-29. Nα σημειωθεί πως το πρώτο ματς για τα ημιτελικά θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 20 Απριλίου, με τη ρεβάνς στην Ηλιούπολη να είναι προγραμματισμένη για τις 27 του ίδιου μήνα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε 6-2 στο 9'. Οι Σλοβένοι, ωστόσο, έκαναν την αντεπίθεσή τους, μείωσαν και προηγήθηκαν για πρώτη φορά στον αγώνα στο 24' με 8-7! Το ημίχρονο, τελικά, έκλεισε ισόπαλο με 10-10 με τον Γιώργο Παπαβασίλη να διαμορφώνει το σκορ ένα λεπτό πριν τη λήξη του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κρκα προηγήθηκε δύο φορές (11-10 και 12-11), παίζοντας τα ρέστα της, αλλά η ισοφάριση του Νίκολιτς σε 13-13 στο 39' ήταν η τελευταία φορά, που απείλησε πραγματικά τους παίκτες του Ζέλικο Μπάμπιτς. Ο Ολυμπιακός αγρίεψε, έχτισε σιγά σιγά μια διαφορά και έφτασε στη μεγάλη νίκη, που τον έστειλα στα ημιτελικά.

Διαιτητές: Γιόβιτς-Αρναούτοβιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)

Οι συνθέσεις:

ΚΡΚΑ (Σκόκο): Ράουχ, Μπραντέσκο, Μαϊστόροβιτς 5, Μούχιτς 5, Λ. Ράσο, Βούκιτς 1, Στανόγεβιτς 1, Ντ. Ράσο 1, Νίκολιτς 4, Μπράγερ, Λάβριτς, Μάτκο 1, Ντεργκάντς, Μπλάζεβιτς, Χόρβατ 1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης 2, Παπαβασίλης 2, Βίντα 4, Τζίμπουλας 2, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 3, Τσιγαρίδας 1, Πασσιάς 2, Μοντόρο, Σλαβούλιτσα, Κάβτσιτς 3, Μιχαηλίδης 1, Σάββας 4

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x