Χάντμπολ

Με δέκα ομάδες στην Ευρώπη από τη νέα σεζόν το ελληνικό χάντμπολ

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ ενημέρωσε την Πέμπτη επίσημα την ΟΧΕ σχετικά με τις θέσεις που δικαιούται η Ελλάδα την επόμενη σεζόν στα Κύπελλα Ευρώπης, βάσει και του ανανεωμένου ranking.

Το ελληνικό χάντμπολ τη νέα σεζόν θα εκπροσωπηθεί στην Ευρώπη με δέκα ομάδες (8+2), ήτοι από τέσσερις σε άνδρες κι ισάριθμες στις γυναίκες, ενώ έχει το δικαίωμα να δηλώσει μία επιπλέον ομάδα για κάθε κατηγορία.

Από τις αποφάσεις των προηγούμενων ετών η ΕHF κάνει δεκτές τις επιπλέον ομάδες, όπως έχει συμβεί σε όλες τις περιπτώσεις των ελληνικών ομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είχε ξανά πέντε ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης ανδρών το 2021-2022, ενώ δέκα συνολικά ομάδες είχαν αγωνιστεί ξανά τη σεζόν 2012-2013.

Όσον αφορά την κατανομή των ομάδων μας στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, υπάρχουν διαφοροποιήσεις, αφού στους άνδρες η Ελλάδα δεν έχει φέτος θέση στο European League, ωστόσο έχει τοποθετηθεί ως επικεφαλής στο European Cup, όπου και θα έχει πέντε εκπροσώπους.

Στις γυναίκες, ο πρωταθλητής Ελλάδος διατηρεί θέση στο European League, ενώ στο European Cup θα παίξουν τέσσερις ομάδες.

Σημειώνεται πως ο πρωταθλητής Ελλάδος στους άνδρες έχει το δικαίωμα, αν το επιθυμεί, να ζητήσει από την EHF να αγωνιστεί στο European League, ξεκινώντας από τα προκριματικά της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x