Γενικά

Οι θέσεις των Ελλήνων αθλητών πινγκ πονγκ στην τελευταία παγκόσμια κατάταξη του Σεπτεμβρίου

Η παγκόσμια κατάταξη της εβδομάδας 39, που εξέδωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ήταν η τελευταία για τον Σεπτέμβριο.

Μέσα στον Σεπτέμβριο, αλλάζουν σημαντικά στη μεγάλη κατηγορία οι θέσεις διεθνών αθλητών μας του πινγκ πονγκ, μάλιστα καταγράφηκε και μία εντυπωσιακή άνοδος από τη Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα.

Μέσα στις τελευταίες εβδομάδες τα ελληνικά χρώματα διαδοχικά είχαν συμμετοχή στο τουρνουά WTT Feeder της Βουλγαρίας, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. Φυσικά και δεν είχαν αξιολόγηση όλες αυτές οι εκδηλώσεις, πάντως στους πίνακες της ITTF προέκυψαν από την πρώτη εβδομάδα του μήνα κάποιες ουσιαστικές μεταβολές για Έλληνες διεθνείς.

Έτσι, μετά τους αγώνες στο Παναγκιούριστε της Βουλγαρίας, η Τσεκούρα είχε όφελος 266 θέσεων κι έγινε η δεύτερη Ελληνίδα στο world ranking και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου 60 θέσεων. Πρώτοι είναι πάντα ο Παναγιώτης Γκιώνης στους άνδρες κι η Κατερίνα Τόλιου στις γυναίκες (χωρίς να βαθμολογηθούν εδώ από τους πρόσφατους αγώνες τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σουηδίας).

Στον πίνακα των ανδρών ο Γκιώνης είχε μπει στον Σεπτέμβριο ως νούμερο 125. Στην πορεία υποχώρησε τρεις θέσεις και σήμερα είναι στο 128 με 130 βαθμούς. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος είχε χάσει 27 θέσεις την πρώτη εβδομάδα του μήνα και είχε βρεθεί στο Νο 433. Χτες μετακινήθηκε στο Νο 438 με 11 βαθμούς.

Ο Γιώργος Σταματούρος είχε αρχικά άνοδο πέντε θέσεων, πηγαίνοντας στο 796, και τώρα βρίσκεται ακόμα πιο ψηλά στο Νο 776. Οι τρεις προαναφερόμενοι αγωνίστηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομαδικού του Μάλμε, αλλά δεν προβλεπόταν βαθμολόγηση από την ITTF.

Από ‘κει και πέρα, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα εμφανίζεται την τρέχουσα βδομάδα στο Νο 474 και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στο 676.

Στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης των γυναικών, η Τόλιου είχε αρχίσει τον μήνα ως νούμερο 217 με άνοδο τριών θέσεων. Στο Feeder της Βουλγαρίας είχε αποκλειστεί στον πρώτο γύρο. Σήμερα είναι μία θέση χαμηλότερα με τους ίδιους βαθμούς (49).

Η Τσεκούρα πραγματοποίησε βαθμολογικό άλμα γιατί δεν ήταν αξιολογημένη τους τελευταίους μήνες και περνώντας τον προκριματικό γύρο στο Παναγκιούριστε πήρε 10 βαθμούς. Με αυτή τη συγκομιδή πήγε στο νούμερο 398 και, με βάση την αμέσως προηγούμενη εμφάνισή της στο ranking, είχε άνοδο 266 θέσεων.

Από την Τρίτη βρίσκεται σε ακόμα καλύτερο σημείο, στο νούμερο 387, πάντα με τους 10 βαθμούς. Η Τσεκούρα, παρεμπιπτόντως, έδωσε μαζεμένα τα πρώτα παιχνίδια της με τη Γιούνο στη Σουηδία και χάρηκε και την πρώτη νίκη με το 6-4 εκτός έδρας εναντίον της Σπαρβάγκεν (είχε στα ατομικά της 2 νίκες και 1 ήττα).

Κοντά στην κατάταξη είναι και οι δύο επόμενες Ελληνίδες, που, επίσης, αγωνίστηκαν στο βουλγαρικό Feeder. Η Ελισάβετ Τέρπου ήταν στο νούμερο 420 στην πρώτη έκδοση του Σεπτεμβρίου και σήμερα εμφανίζεται στο Νο 413 με 9 βαθμούς.

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου είχε άνοδο 60 θέσεων μετά το Παναγκιούριστε, πηγαίνοντας στο νούμερο 441. Στην τελευταία βδομάδα του Σεπτεμβρίου είναι στο 440 με 7 βαθμούς.

Τέρπου και Παπαδημητρίου, επίσης, είχαν αποκλειστεί στον γύρο των «64».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x