Γενικά

Αναχωρούν για την τεράστια εμπειρία του προπονητικού καμπ στην Ταϊπέι Κοσμάς και Κούτρα

Ο Γιώργος Κοσμάς και ο Γιάννης Κούτρα, δύο αθλητές που διακρίθηκαν το καλοκαίρι σε Βαλκανικό και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στο τέλος του έτους περνάνε από την παιδική στην εφηβική κατηγορία.

Με τη συμμετοχή σε δυνατό προπονητικό καμπ νεαρών αθλητών στην Ασία αρχίζει η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης τις κινήσεις αξιοποίησης της πολύ σημαντικής Ολυμπιακής υποτροφίας, που εξασφάλισε πριν από λίγο καιρό, στο πλαίσιο του «Olympic Solidarity 2021-2024 Plan/ Development of National Sports System»! Ο Γιώργος Κοσμάς και ο Γιάννης Κούτρα, δύο φερέλπιδες αθλητές, που διακρίθηκαν το καλοκαίρι σε Βαλκανικό και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στο τέλος του έτους περνάνε από την παιδική στην εφηβική κατηγορία, αναχωρούν αύριο 01/10 για την Ταϊβάν, προκειμένου να ζήσουν μία μοναδική και πολύ χρήσιμη εμπειρία στη μέχρι τώρα διαδρομή τους! Επιλέχθηκαν από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. να μετάσχουν από τις 02 έως τις 09/10 σε συγκέντρωση προετοιμασίας, στην Ακαδημία του διάσημου πρωταθλητή Τσουάν Τσι Γιουάν. Τα παιδιά θα καθοδηγήσει τεχνικά ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής και στην αποστολή θα βρίσκεται επίσης ο επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και εισηγητής του προγράμματος Μιχάλης Κατσικαδέλης, ο άνθρωπος, που συνέταξε την πρόταση προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την εξασφάλιση της υποτροφίας στο κομμάτι «Ανάπτυξη Αθλήματος 2021-24» της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης.

Οι 15άχρονοι Κούτρα και Κοσμάς ήταν οι βασικοί αθλητές της εθνικής ομάδας παίδων, η οποία το καλοκαίρι εξασφάλισε την άνοδο στην Α κατηγορία της Ευρώπης και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα (3ος αθλητής της ομάδας ήταν στις δύο διοργανώσεις ο Κώστας Φάκαρος και 4ος στο Βαλκανικό της Ορεστιάδας ο Πέτρος Λιώτσης). Ο Κούτρα είναι από μικρός αθλητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου. Ο Κοσμάς είναι από τα Ιωάννινα και από πέρσι αγωνίζεται στον Δ.Α.Ο. Ταύρου. Στον τρέχοντα ελληνικό πίνακα αξιολόγησης βρίσκονται στις θέσεις 1 και 2 αντίστοιχα των παίδων. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων του 2023 ο Κοσμάς είχε χρυσό μετάλλιο στο απλό και το διπλό παίδων και ο Κούτρα πρωτιά στο ομαδικό.

Η ευκαιρία να πάνε, μέσω της υποτροφίες, για προετοιμασία μίας εβδομάδας σε εδάφη κορυφαίας χώρας στην επιτραπέζια αντισφαίριση είναι θαυμάσια και μόνο οφέλη έχει να τους δώσει για την περαιτέρω εξέλιξή τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι προπονήσεις θα γίνουν σε μία από τις αίθουσες της πενταόροφης σύγχρονης εγκατάστασης του Τσουάν Τσι Γιουάν στη πόλη Καοσιούνγκ. Το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό, δεδομένου ότι θα μετάσχουν τοπ αθλητές της χώρας και οι επικεφαλής προπονητές θα είναι Κινέζοι. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 10 με 12 προπονήσεις, τις περισσότερες ημέρες διπλές. Πέρα όμως από το τεχνικό κομμάτι η υποτροφία προβλέπει τη γνωριμία με την κουλτούρα της χώρας, την επικοινωνία με αθλητές άλλων χωρών, συνεπώς η εξαιρετική εμπειρία για τους νεαρούς πρωταθλητές μας δεν θα περιοριστεί στο αγωνιστικό κομμάτι. Να σημειωθεί ακόμα ότι ο Τσουάν είναι εδώ και δύο δεκαετίες ο κορυφαίος αθλητής της Ταϊπέι και μεταξύ άλλων σπουδαίων διακρίσεων έχει τον παγκόσμιο τίτλο στο διπλό ανδρών το 2013 με τον συμπατριώτη του Τσεν Τσίεν Αν.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψης στο νησιωτικό κράτος ο Μιχάλης Κατσικαδέλης θα βρεθεί την Πέμπτη 05/10 στο Πανεπιστήμιο της Ταϊπέι ως καλεσμένος του μέλους της Επιτροπής Αθλητικής Επιστήμης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF), Τσου Μινγκ, ώστε να μιλήσει στους φοιτητές για την ανάπτυξη του προγράμματος «Olympic Solidarity 2021-2024 Plan/ Development of National Sports System» στην ελληνική ομοσπονδία. Το ταξίδι στο προπονητικό καμπ της Ταϊπέι εντάσσεται στο πρώτο πλαίσιο ενεργειών για την υποτροφία, το δεύτερο θα έχει επιμορφώσεις για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα, υποστήριξη αθλητών με προπονητικό καμπ στο εσωτερικό κ.α. Το απόγευμα της Δευτέρας 09/10 θα πάρει την πτήση της επιστροφής η ελληνική αποστολή και θα φτάσει στην Αθήνα την επομένη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x