Γενικά

Με Σγουρόπουλο η Έσλοβ την πρώτη νίκη για τον τίτλο στη σουηδική Λίγκα πινγκ πονγκ

Με τον Γιάννη Σγουρόπουλο στη σύνθεσή της, η Έσλοβ πραγματοποίησε το πρώτο βήμα για τον τίτλο της περιόδου 2023-2024 στη σουηδική επαγγελματική Λίγκα επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Το βράδυ της Κυριακής, η Εσλοβ του Γιάννη Σγουρόπουλου νίκησε 4-0 σετ εκτός έδρας και μπροστά σε 350 θεατές τη Σόντερχαμ στον πρώτο τελικό των πλέι οφ της σουηδικής Λίγκας πινγκ πονγκ. Ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης σημείωσε το θετικό αποτέλεσμα στο εναρκτήριο ματς και συνέβαλε στην επικράτηση σε αναμέτρηση πολύ πιο δύσκολη απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ.

Ο δεύτερος αγώνας γίνεται την Τετάρτη κι, αν η Έσλοβ κάνει και μπροστά στο κοινό της το 2-0, θα προσθέσει ένα ακόμα πρωτάθλημα στην τροπαιοθήκη της. Αν ηττηθεί και γίνει το 1-1, θ’ ακολουθήσει την ερχόμενη Πέμπτη μέρα καθοριστικός τρίτος τελικός, επίσης, στην έδρα της.

Στον τελικό της Nationella serier Pingisligan Herrar έφτασαν οι δύο πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας, η Έσλοβ από την κορυφή. Στα ημιτελικά, θυμίζουμε, είχαν αποκλείσει τη Ρέκορντ του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου και τη Σπαρβάγκεν του Κωνσταντίνου Αγγελάκη αντίστοιχα κι ήταν, επίσης, εξαιρετικό νέο για τους διεθνείς μας και την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση να είναι όλοι στα πλέι οφ ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στην αθλητική αίθουσα της Σόντερχαμ, οι Σουηδοί φίλαθλοι είδαν αριθμητικά ξεκάθαρη υπεροχή από το φαβορί, ωστόσο πίσω από τους αριθμούς η εικόνα ήταν πιο ισορροπημένη. Κυρίως λόγω του εξαιρετικού αθλητή των γηπεδούχων, Άντερς Έρικσον, ο οποίος έφτασε δύο φορές μέχρι και δύο πόντους μακριά από τη νίκη. Την πρώτη φορά τον κατέβαλλε ο Σγουρόπουλος και, μάλιστα, με ανατροπή. Ο Ελευσίνιος άσος ήταν πίσω 0-2 και επικράτησε με 3-2 και στην παράταση του πέμπτου σετ (12-10).

Με τον Έρικσον, που είναι ο έβδομος πιο αποτελεσματικός αθλητής στο φετινό πρωτάθλημα, πήγε στα πέντε σετ κι ο σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης του ομαδικού ανδρών με τη Σουηδία, Τρουλς Μέρεγκαρντ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x