Γενικά

Με Σγουρόπουλο, Τέρπου, Παπαδημητρίου και Τσεκούρα αρχίζει την Τρίτη το WTT Feeder της Κροατίας

Η Κροατία γίνεται ο νέος σταθμός Ελλήνων αθλητών στα διεθνή τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης του 2024.

Στην πόλη Βαραζντίν αρχίζει την Τρίτη κι ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή το World Table Tennis Feeder της Κροατίας και παίρνουν μέρος τέσσερα στελέχη των Εθνικών μας ομάδων, ο Γιάννης Σγουρόπουλος, η Ελισάβετ Τέρπου, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου κι η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα.

Πρώτος τους στόχος η καλή πορεία κι η συγκομιδή πολύτιμων βαθμών, καθώς όλα τα παιδιά έχουν το κίνητρο της συμμετοχής στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης στο απλό. Δίπλα στους Παναγιώτη Γκιώνη και Κατερίνα Τόλιου θυμίζουμε θα επιλεγεί ένας αθλητής και μία αθλήτρια ακόμα για το Σαράγεβο, ο παγκόσμιος πίνακας αξιολόγησης πριν από τα μέσα Απριλίου είναι το βασικό κριτήριο κι αυτή τη βδομάδα ο Σγουρόπουλος είναι ο δεύτερος Έλληνας κι η Τέρπου η δεύτερη Ελληνίδα, με Παπαδημητρίου και Τσεκούρα ν’ ακολουθούν με ελάχιστη διαφορά βαθμών.

Από παρουσία σε Feeder του Μαρτίου προέρχονται τα ελληνικά χρώματα, στα δύο διαδοχικά του Λιβάνου ο Σγουρόπουλος βρέθηκε στις θέσεις 5-8 κι ο Γκιώνης μετά στη 16άδα και σε τουρνουά της ίδιας βαθμίδας της παγκόσμιας ομοσπονδίας δίνεται η συνέχεια. Στο «Arena Varazdin» ο Σγουρόπουλος κι οι τρεις πρωταθλήτριές μας αρχίζουν την προσπάθειά τους από τα προκριματικά.

Η Παπαδημητρίου με την Τσεκούρα αγωνίζονται και στο διπλό γυναικών, επίσης, στα προκριματικά. Η Τέρπου έχει μαζί της για την τεχνική καθοδήγηση την προσωπική της προπονήτρια, Λάουρα Νικουλάε.

Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης έχει «bye» στον πρώτο προκριματικό γύρο και στους «64» θα συναντήσει τον Καζάκο Ντάσταν Κενζιγκούλοφ. Το πρόγραμμα έχει τον δεύτερο γύρο των ανδρών για την Τετάρτη.

Τα προκριματικά του απλού γυναικών γίνονται σε ταμπλό των «64». Στον πρώτο γύρο, η Παπαδημητρίου βρίσκει αντιμέτωπη την Ισπανίδα Γιάνα Ριέρα στις 16:35.

Η Τέρπου κληρώθηκε με την Ολλανδέζα Τάνια Χέλε (17:45) κι η Τσεκούρα με την Ισπανίδα Ελβίρα Ραντ (16:35).

Την Τρίτη αρχίζει και το διπλό γυναικών. Οι Τσεκούρα/Παπαδημητρίου συναντούν στις «16» των προκριματικών τις Ουκρανίδες Βερόνικα Ματιούνινα/Σολομίγια Μπρατέικο στις 18:55.

Θ’ ακολουθήσει το Feeder του Ντίσελντορφ και θα είναι το τελευταίο στο οποίο θα μετάσχουν αθλητές της προολυμπιακής ομάδας πριν από τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής για το Προολυμπιακό της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.

Το τουρνουά θα γίνει 8-12/04 και στη Γερμανία θα πάνε οι Παναγιώτης Γκιώνης, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Ελισάβετ Τέρπου και Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x