Μαχητικά Αθλήματα

Μια «ανάσα» από το βάθρο ο Δημήτρης Αθανασιάδης

Άγγιξε το χάλκινο μετάλλιο ο Δημήτρης Αθανασιάδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης βετεράνων, του οποίου η «αυλαία άνοιξε» στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» στο Λουτράκι.

Ο Δημήτρης Αθανασιάδης έδειξε από την πρώτη στιγμή πως στόχευε στο βάθρο των νικητών και έκανε τα πάντα για να κατακτήσει ένα μετάλλιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης βετεράνων του Λουτρακίου, αλλά στο τέλος μέτρησε αρκετά κι η κούραση.

Ο Αθανασιάδης αγωνίστηκε στα 88 κιλά της κατηγορίας Ε (έως 60 ετών) και ξεκίνησε από τον προκριματικό γύρο, όντας το Νο3 του ταμπλό.

Με εξαιρετική εμφάνιση στον πρώτο του αγώνα, ο Αθανασιάδης νίκησε τον Νουρζάν Ασιλμπέκοφ (Νο2). Ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε νωρίς με 2-0. Ένα χαμένο challenge επέτρεψε στον Καζάκο να μειώσει σε 2-1 για να ακολουθήσουν τέσσερα αναπάντητα σημεία από τον Αθανασιάδη που τον οδήγησαν στην οκτάδα.

Εκεί, τέθηκε αντιμέτωπος με το Νο1 του ταμπλό, Νικόλα Καραμιέλο. Και πάλι ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 1-0, με τον Ιταλό να ισοφαρίζει μετά από ποινή, αλλά ο Αθανασιάδης δεν πτοήθηκε, έγινε πιο επιθετικός κι έφτασε στη νίκη με 5-1.

Στον ημιτελικό, κόντρα στον Ιγκόρ Ντογκουτσάεφ (αγωνίζεται ως ανεξάρτητος), ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε να ξεκινήσει το ίδιο δυνατά και ηττήθηκε με 4-0.

Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στον Ιρανό Τζοχάρι Σεφίντ, προηγήθηκε αρχικά 4-0 για να φτάσει στη νίκη επί του Αθανασιάδη με πτώση και να ανέβει αυτός στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιγκόρ Ντοκουτσάεφ και το ασημένιο ο Γερμανός Γκουίντο Μέλτζερ.

Εν τω μεταξύ, δύο ήττες γνώρισε ο Σπύρος Κουρσάρης στα 130 κιλά (έως 45 ετών). Στον πρώτο αγώνα του στον δεύτερο όμιλο ηττήθηκε με πτώση από τον Ρουμάνο Ποντάρ Πέτο και στον δεύτερο με τεχνική υπεροχή από τον Ρώσο Άντον Φετίσοφ (αγωνίζεται ως ανεξάρτητος).

Από εκεί και πέρα, άτυχος στάθηκε στα 78 κιλά (έως 45 ετών) ο Αμίρ Αλλάχ, καθώς στον προκριματικό κόντρα στον Γερμανό Μάρκους Ντάφερνερ τραυματίστηκε στον αριστερό μηρό κατά τη διάρκεια του αγώνα κι αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x