Γενικά

ΜΙΛΑΝΟ 2023: Προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του ξίφους ασκήσεως η Γαρυφάλλου

Η 17χρονη ξιφομάχος προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό των 64 του ξίφους ασκήσεως το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26 Ιουλίου.

Η Σταυρίνα Γαρυφάλλου ήταν αυτή που ξεχώρισε τη δεύτερη μέρα των αγώνων μεταξύ των τριών ελληνικών συμμετοχών στους προκριματικούς γύρους του ξίφους μονομαχίας ανδρών και του ξίφους ασκήσεως γυναικών.

Η 17χρονη ξιφομάχος προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό των 64 του ξίφους ασκήσεως το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26 Ιουλίου και έτσι θα ολοκληρώσει την τελευταία της χρονιά ως νεάνιδα με συμμετοχή στην τελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης ξιφασκίας της μεγάλης κατηγορίας.

Τόσο η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) όσο και η Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) έκαναν πολύ καλή αρχή στις πουλ με 3/2 και 3/3 σε νίκες/ήττες αντίστοιχα και εξασφάλισαν θέση στα νοκ-άουτ, απευθείας στο ταμπλό των 64. Όπως όμως και στο ευρωπαϊκό της Φιλιππούπολης έτυχε δυστυχώς να παίξουν μεταξύ τους, με το μόνο καλό να είναι ότι η Ελλάδα θα είχε εξασφαλισμένη θέση στο κυρίως ταμπλό των 64 του ξίφους ασκήσεως γυναικών ξανά μετά το 2017 και την 39η θέση της Κοντοχριστοπούλου στη Λειψία της Γερμανίας. Η Γαρυφάλλου ήταν τελικά αυτή που επικράτησε με 15-6 στον ελληνικό «εμφύλιο» και πέρασε στην επόμενη φάση, ενώ η Κοντοχριστοπούλου ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Μιλάνο με την 69η θέση.

Στο ξίφος μονομαχίας ανδρών ο 17χρονος Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας. Στις πουλ κατάφερε να σημειώσει τρεις νίκες σε έξι παιχνίδια και πέρασε στο κυρίως ταμπλό των 256. Στο πρώτο του νοκ-άουτ παιχνίδι όμως ο αθλητής του Γιώργου Πασσά ηττήθηκε με 15-10 από τον Νοτιοαφρικανό Σεργκέι Λοσέφσκι και ολοκλήρωσε την παρουσία του με την 163η θέση στον κόσμο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ


Την τρίτη μέρα του πρωταθλήματος θα αγωνιστούν δύο Έλληνες και δύο Ελληνίδες ξιφομάχοι στους προκριματικούς γύρους του ξίφους ασκήσεως ανδρών και της σπάθης γυναικών. Ο λόγος γίνεται για τους Νίκο Κοντοχριστόπουλο (ΑΟΞ Αιγάλεω), Αρτέμιο Τζοβάνη (ΑΟΞ Αιγάλεω), Κλαίρη Μπένου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βικτώρια). Οι Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκουντούρα έχουν απευθείας πρόκριση στο κυρίως ταμπλό της σπάθης το οποιο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 27 Ιουλίου.

24 Ιουλίου | 10:00 - 18:00
Προκριματικός γύρος - ξίφος ασκήσεως ανδρών (Κοντοχριστόπουλος, Τζοβάνης)
Προκριματικός γύρος - σπάθη γυναικών (Παΐζη, Μπένου)

Συμμετοχές ξίφους ασκήσεως ανδρών
Συμμετοχές σπάθης γυναικών

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x