Κολύμβηση

Αποχωρεί από τις πισίνες ο Μόροζοφ

Στα 31 του χρόνια, ο Βλαντ Μόροζοφ αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση της κολύμβησης.

Αποχωρεί από την κολύμβηση και τις πισίνες ο Βλαντ Μόροζοφ στα 31 του. Ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του 2012 στο Λονδίνο με την 4Χ100 της πατρίδας του ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης.

«Είναι λίγο αργά πλέον κι η ηλικία μου έχει καταστήσει σαφές ότι πρέπει να σταματήσω αυτή τη χρονική στιγμή. Ήθελα πολύ να κολυμπήσω τουλάχιστον μέχρι το Παρίσι, αν και τα αποτελέσματα του 2020 και του 2021 ήταν μέτρια και πολύ μακριά από το επίπεδο, στο οποίο έχω συνηθίσει να κολυμπώ.

Δεν ήταν μόνο δική μου απόφαση, αλλά παρενέβησαν παράγοντες που δεν μπορούσα να ελέγξω. Δεν υπήρχε πλέον καμία ευκαιρία να αγωνιστώ σε διεθνές επίπεδο. Όταν ζεις στην Αμερική σαν εμένα, το να πετάς στη Ρωσία και να αγωνίζεσαι μόνο σε αυτό το επίπεδο μετά από τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και τόσα παγκόσμια πρωταθλήματα, πλέον δεν με τραβάει καθόλου».

Ο Μόροζοφ στην 25άρα πισίνα μετρά 24 μετάλλια σε παγκόσμια κι 27 σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ είχε υπάρξει και κάτοχος παγκοσμίων ρεκόρ.

Στην 50άρα, πλην της αγγλικής πρωτεύουσας, έχει κατακτήσει τρία ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια. Το 2014, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου ήταν «χρυσός» στα 50 μέτρα ύπτιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x