Γενικά

Οι νεαροί Έλληνες διεθνείς στους ευρωπαϊκούς πίνακες αξιολόγησης πινγκ πονγκ του Φεβρουαρίου

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση είχε έντονη συμμετοχή τον Ιανουάριο στα πρώτα ευρωπαϊκά WTT Youth Contender του 2024.

Το ελληνικό πινγκ πονγκ διαδοχικά ήταν παρών στα Οπεν μικρών ηλικιών της Αυστρίας και της Τουρκίας κι η συγκομιδή βαθμών για τους πίνακες αξιολόγησης βρίσκεται πάντα μέσα στις επιδιώξεις των νευρών αθλητών. Δεν είναι όμως, μόνο η παγκόσμια κατάταξη που κάθε βδομάδα εκδίδει η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος. Έχουν τη σημασία τους και οι αυτόνομες για τις μικρές κατηγορίες κατατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτές δημοσιεύονται κάθε μήνα και φέτος αποκτούν μεγαλύτερη αξία, καθώς θα χρησιμοποιηθούν και για τα seeding του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων, σύμφωνα με το Ranking Rulebook της ETTU.

Μετά από τους αγώνες στο Λιντς και την Αττάλεια, λοιπόν, Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες είχαν βελτίωση και στο ευρωπαϊκό ranking του Φεβρουαρίου. Θα αναφέρουμε τις νέες θέσεις τους και σε κάθε τέτοια ευκαιρία μέχρι την έλευση του καλοκαιριού θα υπάρχει σχετική ενημέρωση, καθώς τους επόμενους μήνες θα έρθουν σίγουρα κι άλλοι αγώνες νεαρών πρωταθλητών μας σε διεθνή τουρνουά.

Στην κατηγορία Under 19 των αγοριών ο Αλέξανδρος Μαδέσης, ο οποίος μετείχε στο Youth Contender της Αυστρίας, όπως και ο Στάθης Μανωλόπουλος κι ο Γιώργος Κοσμάς, που αγωνίστηκαν στο Youth Contender της Τουρκίας, καλυτέρευσαν τις θέσεις τους και στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Ο Μαδέσης μετακινήθηκε τον Φεβρουάριο στο νούμερο 68 με άνοδο 2 θέσεων, ο Μανωλόπουλος στο Νο 68 με άνοδο 3 θέσεων κι ο Κοσμάς στο Νο 218 με άνοδο 47 θέσεων.

Ο Γιώργος Γερακιός, που έκανε πρεμιέρα με το εθνόσημο στην Αυστρία, είχε κάνει την είσοδό του στους παγκόσμιους πίνακες αξιολόγησης, αλλά ακόμα δεν εμφανίζεται στους ευρωπαϊκούς.

Στην Under 19 των κοριτσιών ωφελήθηκαν σημαντικά από τα παιχνίδια τους στην Αττάλεια οι 16χρονες Μαύρα Κοντοπούλου κι Άλκηστις Κασίμη. Η πρώτη ανέβηκε στο νούμερο 337 της Ευρώπης κι η δεύτερη στο Νο 375. Η Κοντοπούλου σημείωσε άνοδο 189 θέσεων κι η Κασίμη 151.

Στους παίδες τέλος και την κατηγορία Under 15 ο Κώστας Φάκαρος πήγε μία θέση ψηλότερα μετά από τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Τουρκίας. Αυτόν τον μήνα εμφανίζεται στο νούμερο 65. Ο Κωνσταντίνος Τούλιας, που στο ίδιο μέρος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε διεθνές τουρνουά, βρίσκεται στο νούμερο 240.

Ουσιαστικό είναι να προστεθεί ότι οι δύο πρώτοι παίδες του πίνακα αξιολόγησης από τη χώρα μας βρίσκονται σε υψηλές θέσεις, ο Γιάννης Κιοσελόγλου στο νούμερο 28 κι ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης στο Νο 37.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x