Γενικά

Οι τελικοί της Μπογκόρια του Γκιώνη στο Europe Cup κι οι πρώτοι ημιτελικοί στη σουηδική Λίγκα

Στον τρίτο τελικό της καριέρας του σε Ευρωπαϊκό Κύπελλο ομάδων πινγκ πονγκ θα συμμετάσχει αυτές τις ημέρες ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Η πολωνική Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη δίνει την Πέμπτη και το ερχόμενο Σάββατο τους δύο τελικούς με την Ντζιάλντοβο στο Europe Cup πινγκ πονγκ ανδρών κι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής φιλοδοξεί να πανηγυρίσει πρώτη φορά και την κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου. Αρχές της νέας εβδομάδας θ’ αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να πάρει μέρος στο Saudi Smash 2024, το οποίο θα γίνει στην Τζέντα 1-11/05.

Στο Europe Cup ανδρών πρώτη φορά στα χρονικά εμφανίζονται στον τελικό δύο φιναλίστ από την Πολωνία. Ο πρώτος αγώνας γίνεται την Πέμπτη στην έδρα της Μπογκόρια στις 20:40. Ο καθοριστικός δεύτερος τελικός έχει οριστεί για τις 18:00 το ερχόμενο Σάββατο στην έδρα της Ντζιάλντοβο.

Τόσο η Μπογκόρια, όσο και η Ντζιάλντοβο είχαν αρχίσει τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία τους από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γκιώνης έχει συμπαίκτες σε αυτή την πορεία τους Πολωνούς Μάρεκ Μπαντόφσκι, Μίλος Ρετζίμσκι και τον Ιάπωνα Τζιν Τακούγια. Βασικοί στην άλλη πολωνική ομάδα είναι ο Πολωνός Γιάκαμπ Ντίζας, ο Δανός Τζόναθαν Γκροθ και ο Ιάπωνας Κάι Κονίτσι.

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ
Στη σουηδική Λίγκα, οι τρεις πρωταθλητές μας, αφού κατάφεραν να βοηθήσουν τις ομάδες τους να πετύχουν τους στόχους τους στην κανονική διάρκεια, τις ενισχύουν τώρα στα πλέι οφ για το καλύτερο δυνατό. Όπως ήταν γνωστό, ο ένας ημιτελικός τις διαδικασίας περιλάμβανε αναμέτρηση μεταξύ ομάδων Ελλήνων αθλητών.

Η Ρέκορντ του Κωνσταντινόπουλου, που είχε περάσει ως τρίτη στα πλέι οφ, υποδέχτηκε την Έσλοβ του Σγουρόπουλου, η οποία είχε πάρει την πρώτη θέση στο τέλος των δύο γύρων. Ύστερα από δυνατή αναμέτρηση και χωρίς το στήσιμο των ομάδων να βγάλει ελληνική «κόντρα», η Έσλοβ πήρε τη νίκη με 4-1.

Ο Σγουρόπουλος έχασε πρώτα με 3-2 σετ από τον Σουηδό Χάμπους Σόντερλουντ και μετά νίκησε με 3-1 τον, επίσης, Σουηδό Μαξ Χέντμπομ. Ο Κωνσταντινόπουλος κάμφθηκε με 3-2 σετ από τον Άγγλο Τομ Τζάρβις και δεν καταγράφηκε αγώνας με τον σπουδαίο Τρουλς Μέρεγκαρντ, καθώς είχε διαμορφωθεί το σκορ ομάδων.

Η Σπαρβάγκεν του Αγγελάκη (τέταρτη στην κανονική διάρκεια) είχε μεγάλο ντέρμπι με τη Σόντερχαμ ως φιλοξενούμενη. Ο Έλληνας αμυντικός σημείωσε δύο νίκες, αλλά δεν ήταν αρκετές κι η ομάδα του έχασε 4-3. Στον πρώτο του αγώνα, έκαμψε με 3-2 σετ τον Σουηδό Άντον Χορτ και μετά με 3-1 τον, επίσης, Σουηδό Βίκτορ Μπροντ, ο οποίος με 22 νίκες και 4 ήττες ήταν ο πιο παραγωγικός παίκτης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Αγγελάκης χρησιμοποιήθηκε και στο διπλό στο φινάλε. Με συμπαίκτη τον Χάραλντ Άντερσον έχασαν 2-0 σετ από Μπροντ/Έρικσον κι, έτσι, διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.

Στην έδρα των φιλοξενούμενων διεξάγονται την Πέμπτη οι δεύτεροι αγώνες κι, αν γίνει το 1-1, προβλέπονται καθοριστικά τρίτα ματς στις 29/04 στις έδρες Έσλοβ και Σόντερχαμ αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x