Γενικά

Η μεγάλη βελτίωση στις θέσεις των Ελλήνων διεθνών στους ευρωπαϊκούς πίνακες αξιολόγησης πινγκ πονγκ

Tην ευρωπαϊκή κατάταξη του Αυγούστου εξέδωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Στη μεγάλη κατηγορία δεν υπάρχουν σημαντικές μεταβολές στους πίνακες από την ETTU λόγω της καλοκαιρινής παύσης, όμως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική για τις μικρές ηλικίες. Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων τον Ιούλιο στο Γκλίβιτσε, οι πίνακες αξιολόγησης κάτω των 19 και κάτω των 15 ετών σε αγόρια και κορίτσια έχουν επηρεαστεί σημαντικά. Αυτό εκφράζεται κι από τους Έλληνες αθλητές, οι οποίοι στην πλειοψηφία είχαν μεγάλο βαθμολογικό όφελος με τα αποτελέσματά τους στην «Arena Gliwice».

Συνολικά, 14 παιδιά εκπροσώπησαν την Ελλάδα. Τρία από αυτά, η νεανίς Μαλαματένια Παπαδημητρίου και οι παίδες Γιάννη Κούτρα, Γιώργος Κοσμάς, βρέθηκαν στις πρώτες 31 θέσεις των συγκεκριμένων κατηγοριών (είναι νούμερο 28, 22 και 31 αντίστοιχα), ενώ η Μαύρα Κοντοπούλου ανέβηκε στο νούμερο 62 των κορασίδων (U15) κι ο Αλέξανδρος Μαδέσης στο 73 των εφήβων (U19).

Πριν δούμε τις νέες θέσεις των διεθνών μας που πήραν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση να θυμίσουμε ότι οι πίνακες της ETTU βγαίνουν κάθε μήνα, αυτοί για την κατηγορία U15 είναι αυτόνομοι (όπως συμβαίνει και για την U13), ενώ εκείνοι της U19 προέρχονται από την εβδομαδιαία παγκόσμια κατάταξη. Επισημαίνουμε, επίσης, ότι για τις αισθητά βελτιωμένες θέσεις παίζει ρόλο ότι πολλά παιδιά ήταν πολύ χαμηλά στην κατάταξη ή αβαθμολόγητα διεθνώς.

Στους παίδες, επιτεύχθηκε η άνοδος στην Α’ κατηγορία της Ευρώπης και οι βασικοί συντελεστές αυτής, ο Γιάννη Κούτρα κι ο Γιώργος Κοσμάς, είχαν μπει και στους «64» του απλού. Εξασφαλίστηκαν πολλοί πόντοι, λοιπόν, ο Κούτρα αναρριχήθηκε στο νούμερο 22 από το 24 του Ιουλίου και ο Κοσμάς στο 31 από το 43. Ο Κώστας Φάκαρος, που δεν είχε ατομικό ματς στο ομαδικό και μετά αποκλείστηκε στα γκρουπ του απλού, έχασε 11 θέσεις και είναι τώρα στην 177η.

Οι νεάνιδες, που είχαν φτάσει μέχρι το καθοριστικό ματς για την άνοδο στην Α’ κατηγορία, είδαν στο απλό προκρίσεις στο κυρίως ταμπλό του απλού με τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου και τη Στέλλα Τζαρίδου. Μετά, η Παπαδημητρίου προχώρησε στον γύρο των «32». Η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια βρέθηκε τον Αύγουστο 28 σκαλοπάτια πιο ψηλά κι είναι στο νούμερο 28.

Η Τζαρίδου πήγε στο 141 με βελτίωση 386 θέσεων. Η Χρυσή Φωτιάδου μετακινήθηκε στο νούμερο 236 (291 θέσεις πιο ψηλά) κι η Λεμονιά Γκαϊντατζή στο 287 (240 θέσεις πάνω).

Η Εθνική εφήβων είχε δει τους τρεις από τους τέσσερις αθλητές της να περνούν επιτυχώς τη διαδικασία των προκριματικών γκρουπ στο απλό. Αργότερα, μπήκαν στο γύρο των «64» και, σε συνδυασμό με ατομικές νίκες και στο ομαδικό, μπήκαν στην πρώτη 100άδα της Ευρώπης.

Ο Αλέξανδρος Μαδέσης εμφανίζεται στο νούμερο 73 (άνοδος 598 θέσεων), ο Διονύσης Τιμαμόπουλος στο 83 (άνοδος 588 θέσεων) κι ο Στάθης Μανωλόπουλος στο 85 (άνοδος 586 θέσεων). Ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, που στο Γκλίβιτσε είχε αποκλειστεί στα γκρουπ του απλού, είναι στο νούμερο 284 (άνοδος 387 θέσεων).

Από την ομάδα των κορασίδων, τέλος, η Μαύρα Κοντοπούλου είχε δημιουργήσει την έκπληξη, φτάνοντας στις θέσεις 17-32 του απλού. Μαζί με προσωπικές νίκες στο ομαδικό πήρε βαθμούς που την έστειλαν στο νούμερο 62 της ευρωπαϊκής κατάταξης (262 θέσεις ψηλότερα). Η Βασιλική Μπουλά, που, επίσης, είχε προκριθεί στο ταμπλό είναι νούμερο 123 (από 187) κι η Άλκηστις Κασίμη, που αποκλείστηκε στα γκρουπ στο 191 (από 323).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x