Γενικά

Ολοκληρώθηκαν τα παγκόσμια κύπελλα U20 σε Ούντινε και Βουδαπέστη, με τον Τζοβάνη να ξεχωρίζει από τα ελληνικά σπαθιά

Μεταξύ 4 και 7 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν τρία παγκόσμια κύπελλα U20 από την παγκόσμια ομοσπονδία (FIE) στο Ούντινε και τη Βουδαπέστη με 29 ελληνικές συμμετοχές στα ατομικά και τα ομαδικά παχνίδια.

Το Ούντινε της Ιταλίας φιλοξένησε τα παγκόσμια κύπελλα U20 στο ξίφος μονομαχίας (4-5/1) και στο ξίφος ασκήσεως (6-7/1), ενώ η Βουδαπέστη της Ουγγαρίας φιλοξένησε το παγκόσμιο κύπελλο U20 στη σπάθη (6-7/1). Συνολικά την Ελλάδα εκπροσώπησαν 13 νέοι άνδρες και 16 νέες γυναίκες (U20) και στα τρία όπλα.

Στα ατομικά παιχνίδια ξεχώρισε ο Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω) ο οποίος στο ξίφος ασκήσεως στο Ούντινε έφτασε μέχρι το ταμπλό των 16 και κατέκτησε τη 14η θέση στον κόσμο στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία. Άλλες τρεις ξιφομάχοι, η Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) στο ξίφος ασκήσεως και οι Λίλιαν Κεφάλα Τσώρου (ΛΟ Βάρης) και Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) στο ξίφος μονομαχίας έφτασαν μέχρι το ταμπλό των 64.

14ος - ξίφος ασκήσεως - Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω)
53η - ξίφος μονομαχίας - Λίλιαν Κεφάλα Τσώρου (ΛΟ Βάρης)
56η - ξίφος ασκήσεως - Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
63η - ξίφος μονομαχίας - Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
Μέχρι το ταμπλό των 128 έφτασαν ακόμα εννέα Έλληνες και Ελληνίδες ξιφομάχοι και στα τρία όπλα. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι τρεις από αυτούς, η Αλίνα Κουρούση, ο Θωμάς-Αβραάμ Γρόλλιος και ο Νίκος Περγάμαλης ανήκουν ακόμα στη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία, αυτή των εφήβων και νεανίδων (U17).

75η - ξίφος μονομαχίας - Αριάδνη Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
76η - σπάθη - Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων)
78ος - ξίφος ασκήσεως - Δημήτρης Γκίκας (ΑΞΙΑ)
86ος - σπάθη - Θωμάς-Αβραάμ Γρόλλιος (Άρης Θεσσαλονίκης)
102η - ξίφος ασκήσεως - Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
110η - σπάθη - Μαριλένα Γαζεπίδη (ΟΣΦΠ)
115ος - σπάθη - Βασίλης Πρεδάρης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
123ος - σπάθη - Νίκος Περγάμαλης (ΑΟ Ασπίδα)
125η - σπάθη - Κωνσταντίνα Κεφαλά (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

Στα ομαδικά παιχνίδια των τριών όπλων η Ελλάδα συμμετείχε με πέντε Εθνικές ομάδες (δεν είχαμε συμμετοχή μόνο στο ξίφος ασκήσεως νέων γυναικών), από τις οποίες ξεχώρισαν οι γυναικείες ομάδες στο ξίφος μονομαχίας και στη σπάθη που πλασαρίστηκαν εντός των 16 καλύτερων ομάδων του κόσμου.

13η θέση - Εθνική ξίφους μονομαχίας νέων γυναικών
(Κεφάλα Τσόρου, Θεωδοροπούλου, Νάσκαρη)
14η θέση - Εθνική σπάθης νέων γυναικών
(Κουρούση, Γαζεπίδη, Κεφαλά)

Παγκόσμιο κύπελλο ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών/νέων γυναικών (U20)
4-5 Ιανουαρίου | Ούντινε (Ιταλία)

Ολοκληρώθηκαν τα παγκόσμια κύπελλα U20 σε Ούντινε και Βουδαπέστη

Στις πουλ των νέων ανδρών ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) σημείωσε 4/2 νίκες/ήττες, ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) σημείωσε 3/3 νίκες/ήττες και ο Γιώργος Αλέστας (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) σημείωσε 2/4 νίκες/ήττες με αποτέλεσμα να περάσουν και οι τρεις στη φάση των νοκ-άουτ.

Στο γύρο των 256 ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος ηττήθηκε με 15-7 από τον Πολωνό Βόιτσεχ Ζίτσνιακ, ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης ηττήθηκε με 15-12 από τον Γάλλο Τιράμ Τραορέ Καρ και ο Γιώργος Αλέστας ηττήθηκε με 15-11 από τον Ελβετό Τζουλιάνο Νίκολα Σκουιέρι. Οι Έλληνες κατέκτησαν την 131η, 150η και 187η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 272 αθλητές.

Στις πουλ των νέων γυναικών η Αριάδνη Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) σημείωσε 5/1 νίκες/ήττες, η Λίλιαν Κεφάλα Τσόρου (ΛΟ Βάρης) σημείωσε 4/2 νίκες/ήττες και η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου σημείωσε 2/3 νίκες/ήττες. Και οι τρεις αθλήτριες πέρασαν άνετα στη φάση των νοκ-άουτ. Η Νάσκαρη και η Κεφάλα-Τσόρου λόγω των στατιστικών τους στις πουλ προκρίθηκαν απευθείας στο ταμπλό των 128, ενώ η Θεοδωροπούλου έπρεπε να περάσει και από το γύρο των 256, στον οποίο επικράτησε με 15-5 της Τζανίν Χάνσπατς από την Παραγουάη και προκρίθηκε και αυτή στις 128 καλύτερες.

Στα νοκ-άουτ για τα εισιτήρια του γύρου των 64 η Αριάδνη Νάσκαρη ηττήθηκε με 15-14 από την Ιταλίδα Άσια Βιτάλι και ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 75η θέση. Αντιθέτως η Λίλιαν Κεφάλα Τσόρου επικράτησε της Ιταλίδας Μαριακλοτίλντ Αντοσίνι με 15-13 και η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου επικράτησε με 15-14 κόντρα στο Νο13 του κόσμου, την Ελ Μειχούι Κο από την Σιγκαπούρη. Στη μάχη για την είσοδο στις 32 καλύτερες ηττήθηκαν από τη Ρουμάνα Έμα Σοντ με 15-3 και την Ισπανίδα Σίλβια Γκόμεθ Λόπεθ με 14-11 αντίστοιχα. Ανάμεσα σε 215 αθλήτριες η Κεφάλα Τσόρου κατέκτησε την 53η θέση και η Θεοδωροπούλου την 63η.

Οι θέσεις των Ελλήνων:
131ος - Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
150ος - Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
187ος - Γιώργος Αλέστας (ΑΟΦΙΨ Ίριδα)

Οι θέσεις των Ελληνίδων:
53η - Λίλιαν Κεφάλα Τσώρου (ΛΟ Βάρης)
63η - Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)
75η - Αριάδνη Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας)

Ολοκληρώθηκαν τα παγκόσμια κύπελλα U20 σε Ούντινε και Βουδαπέστη

Το παγκόσμιο κύπελλο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5/1 με τα ομαδικά παιχνίδια στους νέους άνδρες και τις νέες γυναίκες. Μετά τις καλές εμφανίσεις στο ατομικό, η Ελλάδα συμμετείχε με δύο ομάδες τη δεύτερη μέρα και ξεχώρισε αυτή των νέων γυναικών.

Η ομάδα των νέων ανδρών ήταν αυτή που ξεκίνησε πρώτη στην πίστα με τους Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο, Κωνσταντίνο Καραμπάση και Γιώργο Αλέστα αλλά ηττήθηκε στην πρώτη αναμέτρηση στο ταμπλό των 32 από την ομάδα της Εσθονίας με 45-28. Κατέκτησε την 27η θέση στο σύνολο.

Στο ταμπλό των 32 του ομαδικού των νέων γυναικών η Λίλιαν Κεφάλα Τσόρου, η Ανδριάνα Θεοδωροπούλου και η Αριάδνη Νάσκαρη απέκλεισαν τη δυνατή ομάδα της Ρουμανίας με 45-42 και εξασφάλισαν θέση στις top16. Στη συνέχεια ηττήθηκαν με 45-33 απο την Ουγγαρία για την είσοδο στην οκτάδα και στους αγώνες κατατάξεις για το ταμπλό των θέσεων 9-16 ξεκίνησαν με ήττα κόντρα στην Κίνα με 45-37. Ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με δύο νίκες κόντρα στη Βρετανία με 45-39 και κόντρα στην Βουλγαρία με 45-39 και κατέκτησαν την 13η θέση ανάμεσα σε 20 ομάδες, μία πολύ καλή εμφάνιση για την ιστορία της χώρας στα παγκόσμια κύπελλα U20. Τους αθλητές και τις αθλήτριες συνόδεψε ο προπονητής Γιώργος Πασσάς.

Τα αποτελέσματα των ομαδικών της Ελλάδας:
13η θέση - Εθνική ξίφους μονομαχίας νέων γυναικών
(Κεφάλα Τσόρου, Θεωδοροπούλου, Νάσκαρη)
27η θέση - Εθνική ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών
(Θεοδωρόπουλος, Καραμπάσης, Αλέστας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x