Mini Football

Ουσία και θέαμα

Η επίλεκτη Ελληνική ομάδα επικράτησε με 2-0 της Λιθουανίας, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο στο miniEURO 2013!

Τα γκολ για την Ελληνική ομάδα πέτυχαν ο Καράτης στο 16ο λεπτό και ο Λεβέντης στο 19ο. Η Λιθουανία αστόχησε σε πέναλτι στο 33ο, με τον Πομώνη να αποκρούει το σουτ του Ρασίνσκας.

Η ομάδα του Γκαιφίλια μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, όπως και χθες, έχοντας συνεχώς την κατοχή της μπάλας. Καραβίδας και Καράτης απείλησαν με πολλά σουτ στα πρώτα λεπτά και αν η Ελληνική ομάδα ήταν πιο τυχερή θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ νωρίτερα.

Οι Λιθουανοί δεν έβρισκαν χώρους και σε κάποια σημεία του παιχνιδιού νόμιζε κανείς πως δεν υπήρχαν στο γήπεδο. Η Ελληνική επίλεκτη ομάδα συνέχισε να πιέζει και παίζοντας θεαματικό ποδόσφαιρο κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 16ο λεπτό, όταν από φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Λευκαρίτης πάσαρε εξαιρετικά στον Καράτη, ο οποίος με σουτ έγραψε το 1-0, εν μέσω πανζουρλισμού στις εξέδρες.

Οι παίκτες του Γκαιφίλια δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και πιέζοντας διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 19ο λεπτό, με τον Λεβέντη με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το ημίχρονο έκλεισε ιδανικά για την Ελληνική ομάδα όπου πλέον είχε ένα ολόκληρο ημίχρονο να διαχειριστεί το 2-0.
Στο β΄ μέρος οι ρυθμοί έπεσαν λίγο πως ήταν λογικό, ωστόσο οι Λιθουανοί ακόμα δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους για την Ελληνική ομάδα.

Η Λιθουανική ομάδα είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς όταν στο 33ο λεπτό ο Αντζούρης συγκρούστηκε με τον Ρασίνκας με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Πομώνης βρισκόταν σε ετοιμότητα αποκρούοντας το σουτ του Λιθουανού.

Όπως ήταν επόμενο το γήπεδο πήρε φωτιά και η Ελλάδα αν αναθάρρησε βγαίνοντας μπροστά, προσπαθώντας να πετύχει και τρίτο γκολ. Λευκαρίτης και Βανδώρος δεν τρίτωσαν …το καλό για την Ελληνική ομάδα, ωστόσο η νίκη είχε κλειδώσει πολύ νωρίτερα και πλέον η ομάδα του Αποστόλη Γκαιφίλια ισοβαθμεί με εκείνη της Τουρκίας στην κορυφή του Α΄ ομίλου με 4 βαθμούς.

Επόμενο ματς για την Επίλεκτη Ελληνική ομάδα, το Σάββατο 12/10, με αντίπαλο την Ιταλία.

Διαιτητές: Μπόγκομιλ Μαρίνοφ, Στόινο Τσάτσοφ (Βουλγαρία)
Ελλάδα (Αποστόλης Γκαιφίλιας): Καραβίδας, Αντζούρης, Γκιάτης Λεβέντης, Παπαδόπουλος, Καμένος, Κουντούρης, Βανδώρος, Καράτης, Λευκαρίτης, Πομώνης (ΤΦ).
Λιθουανία (Ταρακάνοβας (ΤΦ), Μπουρστέινας, Γιουβεβίτσιους, Κοβαλέφσκι, Πουστανόβας, Γελίσεγεβ, Ρασίνσκας, Γιουργκελιόνις, Σασλακ, Ταρακάνοβας Γ.

Γιάννης Μιχαλάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x