Μαχητικά Αθλήματα

Έπιασε «πελάτη» τον Τζόσουα ο Ούσικ-Τον νίκησε ξανά και πανηγύρισε με ουκρανική σημαία

Ο Ολεξάντρ Ούσικ επικράτησε του Άντονι Τζόσουα για δεύτερη φορά μέσα σε έντεκα μήνες διατηρώντας τον τίτλο του στα βαρέα βάρη.

Το αήττητό του διατήρησε ο Ολεξάντρ Ούσικ νικώντας για δεύτερη φορά μέσα σε έντεκα μήνες τον Άντονι Τζόσουα, αυτή τη φορά στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Ο Ουκρανός, που πανηγύρισε τη νίκη του με σημαία της χώρας του, μπορεί να μην ήταν τόσο απόλυτος κυρίαρχος όσο στην πρώτη τους αναμέτρηση το 2022, ωστόσο η νίκη του ήταν καθαρή, έστω κι αν ο ένας από τους τρεις κριτές προς γενική έκπληξη έδωσε περισσότερους πόντους στον αντίπαλό του (115-113, 116-112, 113-115).

Έτσι ο Ούσικ, που έφτασε πλέον στο 20-0 στην καριέρα του με 12 νοκ άουτ, διατήρησε και τις τρεις ζώνες του (WBA, WBO, IBF) απέναντι στον Τζόσουα, που είχε χάσει τις δικές του όταν είχαν τεθεί αντιμέτωποι τον Σεπτέμβριο στο Λονδίνο. «Αυτός ο τύπος είναι φαινόμενο», παραδέχτηκε ο 32χρονος Άγγλος, που υποχώρησε στο 24-3 έχοντας και 20 νοκ άουτ.

Ο 35χρονος νικητής προκάλεσε σε μάχη τον Τάισον Φιούρι για τη ζώνη WBC. «Δεν έχει αποσυρθεί ακόμη, είμαι βέβαιος πως θα θέλει να με αντιμετωπίσει. Εγώ το θέλω και αν δεν τον αντιμετωπίσω, δεν θέλω να παίξω κανέναν άλλο αγώνα», ανέφερε ο Ούσικ.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x