Γενικά

Εντυπωσιακή η έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας στον Βόλο

Εντυπωσιακή ήταν η χθεσινή έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας στον Βόλο με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών.

Η τελετή έναρξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα (24/07) στον Βόλο με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών, συνολικά 440 πληρωμάτων από 46 χώρες όλων των ηπείρων της Γης.

Ο Δήμος Βόλου ανέλαβε την ξεχωριστή γιορτή που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Βόλου & Αργοναύτες, συμβάλλοντας παράλληλα στην οργάνωση και διεξαγωγή του πρωταθλήματος με σύγχρονες εγκαταστάσεις, χώρους φιλοξενίας για τους αθλητές και τους τουρίστες, αλλά και στην τελετή έναρξης του πρωταθλήματος.



Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με την παρέλαση των αθλητών κατά μήκους της παραλιακής οδού έως το σημείο διεξαγωγής της τελετής ακριβώς έξω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Την παρέλαση συνόδευσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και με την έλευση των αθλητών στο σημείο της εκδήλωσης, ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων και στη συνέχεια καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, συνδυαστικά με διεθνείς επιτυχίες.

Ο ΝΟΒΑ και ο Βόλος φιλοξενούν για τις επόμενες ημέρες το μεγαλύτερο ναυταθλητικό γεγονός, με τη συμμετοχή 290 αγοριών και 150 κοριτσιών. Οι 440 αθλητές προέρχονται από 47 χώρες και είναι έως 17 ετών και αποτελούν τους επόμενους Ολυμπιονίκες, ενώ την Ελλάδα εκπροσωπούν 88 αθλητές.

Οι χώρες που θα συμμετάσχουν: Αγκόλα, Αργεντινή, Αυστραλία, Βερμούδες, Βραζιλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Δανία, Ελλάδα, Καναδάς, Κροατία, Κύπρος, Νησιά Κέιμαν, Τσεχία, Ισπανία, Φινλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ινδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Λετονία, Λιθουανία, Μεξικό, Βόρεια Μακεδονία , Μάλτα, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Περού, Πολωνία, Πορτογαλία, Κατάρ, Ρουμανία, Σιγκαπούρη, Σλοβενία, Σερβία, Ελβετία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x