Γενικά

Πρόκριση στο στάδιο 2 του Europe Cup για την LZ Λιντς Φρόσμπεργκ της Παπαδημητρίου

Εντός έδρας για το 4ο γκρουπ του σταδίου 1 αγωνίστηκε αρχικά η αυστριακή ομάδα και με οριακή νίκη 3-2 κόντρα στη Βερντιναμούρ από το Βέλγιο κατέκτησε τη 2η προνομιούχο θέση.

Το πρώτο κομμάτι της ελληνικής εκπροσώπησης στα Κύπελλα Ευρώπης της περιόδου 2023-2024, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, έκλεισε σήμερα Κυριακή 24/09 με μία πρόκριση. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, εκπρόσωπος σε ατομικό επίπεδο, χάρηκε με τη LZ Λιντς Φρόσμπεργκ το πέρασμα στο στάδιο 2 του Europe Cup γυναικών.

Εντός έδρας για το 4ο γκρουπ του σταδίου 1 αγωνίστηκε αρχικά η αυστριακή ομάδα και με οριακή νίκη 3-2 κόντρα στη Βερντιναμούρ από το Βέλγιο κατέκτησε τη 2η προνομιούχο θέση. Η αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας γυναικών μάλιστα, ήταν εκείνη που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ακολούθησε ματς πλέι οφ με τη Τιγκέμ Σπορ Κουλουμπού από την Τουρκία, που ήταν επίσης στο Λιντς για το 3ο γκρουπ και νέα νίκη με 3-1 έφερε την πρόκριση. Το τριήμερο 21-23/09 προηγήθηκε στην Ισπανία η πολύ καλή προσπάθεια του Παναθηναϊκού ΑΟ στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών. Αποκλείστηκε στους ομίλους, αλλά θα συνεχίσει κι εκείνος στο στάδιο 2 του Europe Cup. Θυμίζουμε ότι στα γκρουπ του σταδίου 2 βρίσκεται απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη.

Μετά τους αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου περιμένει να μάθει με ποια ομάδα θα κλείσει ο όμιλος της (είναι ο Β, όπου βρίσκεται επικεφαλής η γερμανική Νόι Ουλμ), ενώ ο κορυφαίος αθλητής μας έκανε τις προάλλες θετική αρχή στην πολωνική λίγκα με δύο νίκες (στο εντός έδρας 3-1 της Μπογκόρια επί της Ζιελόνα Γκόρα).

Στο Europe Cup γυναικών η LZ Λιντς Φρόσμπεργκ ήταν επικεφαλής στο 4ο γκρουπ, ενώ στην έδρα της έγινε και το 3ο γκρουπ. Σύμφωνα με το σύστημα, τα δύο πρώτα και τα δύο επόμενα γκρουπ του σταδίου 1 είχαν από έναν τόπο διεξαγωγής διότι εκτός από τις 4 νικήτριες ομάδας μόνο 2 από τις δεύτερες θα περνούσαν στην επόμενη φάση. Προβλέπονταν δηλαδή και δύο καθοριστικά πλέι οφ ματς μεταξύ των δεύτερων και σε αυτή τη θέση βρέθηκε και η διοργανώτρια ομάδα.

Η LZ Λιντς Φρόσμπεργκ και η Βερντιναμούρ είχαν ηττηθεί το Σάββατο 23/09 από την πολωνική Μπεμπέτο. Η πρωτιά είχε κριθεί και απέμενε ο κάτοχος της 2ης θέσης. Η οικοδέσποινα έδειξε καλύτερη ως σύνολο και επικράτησε με 3-2. Η Παπαδημητρίου έχασε αρχικά από τη Βελγίδα Σεσίλ Οζέρ με 3-1 σετ και στον τελευταίο αγώνα κατέβαλλε την επίσης Βελγίδα Λιλί Λαφινέρ με 3-0. Έδωσε έτσι την ευκαιρία στην ομάδα της να διεκδικήσει την πρόκριση και η ευκαιρία αξιοποιήθηκε. Η Λιντς νίκησε την Τιγκέμ Σπορ Κουλουμπού με 3-1 και πέρασε στο στάδιο 2 του Europe Cup. Στο 1-1 των ομάδων η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών και νεανίδων κατέβαλλε την Τουρκάλα Νεσλιχάν Κάβας με 3-0 σετ. Στα συνολικά τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια του διημέρου οι συμπαίκτριες της Παπαδημητρίου ήταν η Τσαν Γινγκ Γινγκ από την Ταϊπέι, η Σλοβάκα Αντριάνα Ιλάσοβα και η Λευκορωσίδα Ντάρια Κίσελ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x