Γενικά

Θριαμβευτική πρεμιέρα για την Ελλάδα με πέντε μετάλλια στο Ευρωπαϊκό παίδων/κορασίδων ταε-κβον-ντό

Ονειρεμένη πρεμιέρα για το ελληνικό Ολυμπιακό ταε-κβον-ντό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων που θα φιλοξενείται στο Βελιγράδι έως και το ερχόμενο Σάββατο.

Τέσσερις τελικοί με απολογισμό δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια, αλλά κι ένα χάλκινο, καθώς και δύο πέμπτες θέσεις συνέδεσαν το παζλ της ελληνικής παρουσίας των νεαρών αθλητών που συμμετείχαν στην εναρκτήρια ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παίδων/κορασίδων ταε-κβον-ντό.

Στο υψηλότερο σκαλοπάτι του πόντιουμ των νικητών βρέθηκαν η Παρασκευή Καλογήρου στην κατηγορία -148cm, αλλά κι ο Αθανάσιος Τσιτάκης στα -152cm. Τη δεύτερη θέση κατέλαβαν η Ενριέτα Μπέρμπερη και Γιώργος Μαυρίδης στα -156cm, ενώ τρίτος στα -152cm ήταν ο Χαράλαμπος Αϊδονίδης.

Την πέμπτη θέση στα -152cm, τα -144cm και τα -156cm κοριτσιών, πήραν οι Σοφία Πρωτονοτάριου, Χριστίνα-Ευγενία Σηφάκη και Ελένη Ασλάνογλου. Με τα πέντε αυτά μετάλλια, η Ελλάδα έφτασε τα 55, εννέα εκ των οποίων χρυσά.

Η Καλογήρου, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κορασίδων, την Πέμπτη, έχοντας απολογισμό τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας -148cm. Νίκησε κατά σειρά 2-0 τη Βρετανίδα Κιμ, την Κροάτισσα Μπόσνιακ και την Μαρία Κουκουσούδη που αγωνίζεται με το εθνόσημο της Γερμανίας, ενώ στον τελικό επικράτησε 6-2, 5-0 της Βουλγάρας Μιχαΐλσκα.

Ο Τσιτάκης χρειάστηκε νίκη στον ελληνικό «εμφύλιο» στα ημιτελικά των -152cm για να μπορέσει να περάσει στον τελικό. Αφού προηγήθηκαν οι νίκες επί του Γάλλου Σαΐμπ (2-0) κι επί του Λευκορώσου Πακχρουντίνοφ, κλήθηκε στην τετράδα να αντιμετωπίσει τον Χαράλαμπο Αϊδονίδη, ο οποίος επίσης προερχόταν από δύο σερί νίκες (2-0 τον Ουκρανό Χόπκο, 2-0 τον Δανό Αουλάγκι).

Ο Τσιτάκης βγήκε αλώβητος από τον ελληνικό «εμφύλιο» με 2-0, ενώ με το ίδιο σκορ (13-5, 14-3) επικράτησε και του Κροάτη Νίκολιτς στον τελικό, φτάνοντας στην κορυφή, την ίδια στιγμή που ο Αϊδονίδης ήταν τρίτος.

Οι τέσσερις νίκες που σημείωσε ο Μαυρίδης δεν ήταν αρκετές για να τον φέρουν στην κορυφή της κατηγορίας -156cm. Στον τελικό, όπου προκρίθηκε μετά τις νίκες επί του Αρμένιου Μπανταλιάν, του Πολωνού Ντρους, του Βούλγαρου Βακαβτσίεφ και του Τούρκου Γιλντίζ, γνώρισε την ήττα από τον Ιταλό Σενέσι με 2-1 (11-12, 13-1, 12-0), καταλαμβάνοντας, έτσι, τη δεύτερη θέση.

Μία νίκη λιγότερη, αλλά με την ίδια κατάληξη, δηλαδή την κατάληψη της δεύτερης θέσης, σημείωσε η Μπέρμπερη στα -156cm. Νίκησε 2-0 την Τκμαμόκοβα (ETU), 2-0 τη Σέρβα Ραντοβάνοφ και 2-1 την Ισπανίδα Ροντρίγκεζ, όμως στον τελικό έχασε 9-1, 17-10 από την Τουρκάλα Καραγιέλ.

Να σημειωθεί ότι η Μπέρμπερη είχε πάρει την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου μέσω του Presidents Cup, ενώ ο Αϊδονίδης μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος συλλόγων.

Καλογήρου, Τσιτάκης, Μαυρίδης, Ασλάνογλου, Πρωτονοτάριου και Σηφάκη συμμετείχαν στη διοργάνωση ως μέλη της Εθνικής ομάδας μετά την πρωτιά που πήραν στο προκριματικό πρωτάθλημα της ΕΛΟΤ που διεξήχθη σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x