Γενικά

Το 2ο ΓΕΛ Πεύκης πρώτευσε στο ομαδικό του Πανελληνίου σχολικού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Οι καθιερωμένοι ετήσιοι αγώνες ολοκληρώνονται αύριο Παρασκευή 19/04.

Με το αγώνισμα του ομαδικού μαθητών άρχισαν χτες Τετάρτη 17/04, στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, οι Πανελλήνιοι Αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης Λυκείων για το σχολικό έτος 2023-2024. Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχτηκε η ομάδα του 2ου Λυκείου Πεύκης με τους μαθητές Σάββα Βατσακλή, Δημοσθένη Γεωργαλίδη, Μιχάλη Παπαϊωάννου και Γιώργο Μαρούλη, ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε το ΓΕΛ Καστριτσίου από την Πάτρα. Η διοργάνωση συγκεντρώνει πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών ειδικά από σήμερα, που άρχισε το αγώνισμα του απλού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής από Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας στο απλό έφτασαν τις 346 στα αγόρια και τις 41 στα κορίτσια, σε παρόμοια επίπεδα δεν έχουν ξαναφτάσει ποτέ κι αυτό γεμίζει μεγάλη ικανοποίηση και την ομοσπονδία του αθλήματος (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.) ως προς τη διάδοση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και την ψυχαγωγία με τη ρακέτα, που απολαμβάνει η μαθητική κοινότητα.

Οι καθιερωμένοι ετήσιοι αγώνες ολοκληρώνονται αύριο Παρασκευή 19/04. Οργανώνονται από στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και φυσικά γίνονται σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του αθλήματος.

Το ομαδικό αφορούσε μόνο στους μαθητές και πήραν μέρος 11 σχολεία. Λόγω ανεπαρκούς συμμετοχής δεν έγινε το ίδιο αγώνισμα στις μαθήτριες. Οι ομάδες κληρώθηκαν σε ταμπλό των «16» και οι αγώνες προχώρησαν με το νοκ άουτ σύστημα. Το κάθε ματς ομαδικού διεξαγόταν με το «κορμπιγιόν» σύστημα, με τον περιορισμό ωστόσο ότι ο αθλητής, που δηλωνόταν 1ος σε μία ομάδα, δεν είχε το δικαίωμα ν’ αγωνιστεί και στο διπλό. Συνεπώς η κάθε ομάδα έπρεπε να παρατάξει τουλάχιστον τρεις μαθητές.

Το 2ο ΓΕΛ Πεύκης προχώρησε από την κορυφή του ταμπλό και στον τελικό νίκησε με 3-0 το 2ο φαβορί, το ΓΕΛ Καστριτσίου. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής και το 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x