Πόλο

Εκδικήθηκε τη Ματαρό και έκλεισε ραντεβού με τη Σαμπαντέλ στον μεγάλο τελικό του Champions League ο Ολυμπιακός!

Πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επικράτησε 16-12 της Ματαρό και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τέταρτο Champions League της ιστορίας του, στον μεγάλο τελικό με τη Σαμπαντέλ.

Ξεπέρασε το εμπόδιο της Ματαρό και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του φετινού LEN Champions League η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού!

Έχοντας για μεγάλη πρωταγωνίστρια τη Νικόλ Ελευθεριάδου, η οποία πέτυχε 7 γκολ, οι «ερυθρόλευκες» επιβλήθηκαν με 16-12 της αντιπάλου τους για το Final-4 που διεξάγεται στη Βαρκελώνη, παίρνοντας την εκδίκησή τους από την ισπανική ομάδα για τον περσινό αποκλεισμό στα προημιτελικά της διοργάνωσης και κλείνοντας ραντεβού στον τελικό της Κυριακής (21/4, 15:00) με την πανίσχυρη Σαμπαντέλ.



Ο ημιτελικός ξεκίνησε με την Ελευθεριάδου να ανοίγει το σκορ και με τον Ολυμπιακό να παίζει εξαιρετικές άμυνες, πριν η Φαν ντε Κρατς ισοφαρίσει για τη Ματαρό. Η Βασιλική Πλευρίτου εκτέλεσε εύστοχα από πλάγια θέση για το 2-1, ενώ η ισπανική ομάδα πήρε το πρώτο της προβάδισμα για το 3-2.

Η Ματαρό συνέχισε να βρίσκει με συνέπεια λύσεις στην επίθεσή της, περνώντας μπροστά με 6-4, πριν ο Ολυμπιακός μειώσει στο 6-5 του πρώτου ημιχρόνου, με την Σιούτη. Η Χυδηριώτη ισοφάρισε σε 6-6 και η Ελευθεριάδου με προσωπικό της ρεσιτάλ σκόραρε τρία συνεχόμενα γκολ, φτάνοντας τα 5 γκολ συνολικά και βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά με 9-8.

Το σερί των «ερυθρόλευκων» έφτασε μέχρι το 4-0, παίρνοντας προβάδισμα τριών γκολ (11-8) με τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου, ενώ η ομάδα του Δημήτρη Κραβαρίτη παρέμεινε κυριάρχος και στην «τελική ευθεία» του ημιτελικού, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 16-12!

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-4, 6-2, 5-4

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 7, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο.

Ματαρό (Ντανιέλ Μπαγιάρτ): Τέρε Μάρτι, Μορέλ, Φαν ντε Κρατς 3, Γκουιράλ, Σέβενιτς 1, Κέζτελι 3, Καμπράι, Νόγκουε 2, Αβένιο, Μπερτράν 2, Εσπάρ 1, Κλαβέρια, Αρτς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x