Πόλο

Ζερδεβάς: «Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση»

Ο Μάνος Ζερδεβάς έδωσε το σύνθημα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική πόλο ανδρών στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με την Ουγγαρία.

Ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της ιστορίας της δίνει η Εθνική Ομάδα πόλο ανδρών, αφού κοντράρεται το Σάββατο (29/07, 12:00) με την Ουγγαρία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών της πορείας της γαλανόλευκης στο τουρνουά, ο τερματοφύλακας Μάνος Ζερδεβάς, έδωσε το σύνθημα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, λέγοντας πως κανείς δεν θα μείνει ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΤ3:

«Όλοι ανυπομονούμε γι’ αυτό το παιχνίδι, είναι ένας τελικός Παγκοσμίου πρωταθλήματος και δεν βλέπουμε την ώρα για να αγωνιστούμε.

Σίγουρα από την αρχή της προετοιμασίας είπαμε πως η ομάδα είναι πολύ δυνατή και πως μπορούσαμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση. Προκριθήκαμε και σχετικά εύκολα στον τελικό, δείξαμε την ανωτερότητα μας απέναντι στους Σέρβους, που είναι και οι χρυσοί Ολυμπιονίκες, και σίγουρα δε μένουμε εδώ. Έχουμε έναν πολύ σημαντικό τελικό, πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος που η ομάδας μας βρίσκεται σε έναν παγκόσμιο τελικό και είναι η ευκαιρία να τα δώσουμε όλα.

Ο τελικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, από την άποψη ότι η Εθνική δεν είχε φτάσει ξανά σε αυτό τον αγώνα και είχαμε πολλά νεαρά παιδιά οπότε ήταν δύσκολο να το διαχειριστούμε. Νομίζω πως τώρα είμαστε πιο έτοιμοι, έχουμε αποκτήσει κάποιες εμπειρίες, έχουμε μεγαλώσεις, έχουμε κατακτήσει κάποια μετάλλια που μας έχουν ωριμάσει σαν αθλητές και νομίζω πως είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από τους Ολυμπιακούς.



Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες και είχε ως σκοπό να φτάσουμε σε αυτούς τους αγώνες και να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έχουμε χτίσει την αυτοπεποίθησή μας αγώνα με αγώνα, υπάρχει ενωτικό κλίμα, είμαστε μία παρέα και νομίζω φαίνεται αυτό στα παιχνίδια. Είτε βρεθούμε μπροστά είτε βρεθούμε πίσω, στο τέλος παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και νομίζω είμαστε αρκετοί έτοιμοι να κατακτήσουμε το χρυσό. Δε θέλω να πω μεγάλα λόγια, όλοι έχουμε το μυαλό στο κεφάλι μας και ανυπομονούμε να τα δώσουμε όλα στο αυριανό παιχνίδι.

Η Ουγγαρία δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι ομάδα με τεράστια παράδοση στο άθλημα, είναι το εθνικό τους σπορ, το προωθούν περισσότερα από τα άλλα αθλήματα, είναι μία μεγάλη δύναμη. Σίγουρα έχουν κρατήσει την ήττα από τους Ολυμπιακούς και έρχονται να πάρουν εκδίκηση. Παρ’ όλα αυτά δε φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο γιατί αν είμαστε στην κατάσταση που πρέπει, μπορούμε να κερδίσουμε τον καθένα.

Όπως και για τους περισσότερους από εμάς, είναι μία τεράστια πρόκληση ο αυριανός αγώνες. Δεν ξέρουμε αν θα βρεθούμε ξανά στην ίδια κατάσταση είτε λόγω αποτελεσμάτων είτε λόγω τραυματισμών και του πώς θα είναι οι συγκυρίες οπότε κανείς δεν μπορεί να αφήσει αυτές τις ευκαιρίες να περάσουν έτσι και να μη δώσει τον καλύτερό του εαυτό στην πισίνα.

Για μένα είναι ίσως από τα μεγαλύτερα παιχνίδια που θα δώσω και ανυπομονώ για την καλύτερη δυνατή εμφάνιση της ομάδας. Έχω παρατηρήσει πως όποτε ευχαριστιόμαστε τον αγώνα αποδίδουμε τα μέγιστα και θέλω να είναι μία εμπειρία που θα μου μείνει αξέχαστη και όχι απωθημένο, από θέμα προσπάθειας.

Είχα τραυματιστεί στο προηγούμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχασα μία διοργάνωση και μετά ήταν δύσκολη η αποκατάσταση για μένα. Παρ’ όλα αυτά είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τον εαυτό μου που έχω μπροστά μου έναν ακόμη τελικό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x