Στίβος

Στεφανίδη: «Μπορούμε να παραμείνουμε στην πρώτη κατηγορία»

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι ένα από τα εμπειρότερα μέλη της ελληνικής αποστολής στίβου που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Σιλέσια της Πολωνίας, 23-25/6.

Η Ελλάδα μετέχει στην Α΄κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων στίβου της Σιλέσια, 23-35 του μήνα, και κόντρα στις 16 καλύτερες ομάδες της «γηραιάς ηπείρου», έχοντας ως στόχο την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που θεωρεί εφικτό η Κατερίνα Στεφανίδη.

«Είναι αλήθεια πως στον στίβο δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες να αγωνιστούμε σαν ομάδα, οπότε αυτός ο αγώνας είναι η ιδανική ευκαιρία να ζήσουμε με διαφορετικό τρόπο μια μεγάλη διοργάνωση», είπε αρχικά η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο επί κοντώ και συμπλήρωσε πως:

«Θεωρώ πως είμαστε ένα σύνολο με δυναμική, με ικανότητα και με ταλέντο που μπορεί να πετύχει τον στόχο του και να παραμείνει στην Α΄ κατηγορία. Η ομάδα διαθέτει αθλητές και αθλήτριες που ξεχωρίζουν σε διεθνείς διοργανώσεις και που μπορούν να προσφέρουν πολύτιμους βαθμούς.

Είναι, ωστόσο, πολύ σημαντικό τα νέα παιδιά που μετέχουν για πρώτη φορά σε αυτή τη διοργάνωση να απολαύσουν τη συμμετοχή τους και να κερδίσουν μια σημαντική εμπειρία.
Οι αγώνες έχουν πολλές ιδιαιτερότητες, όπως οι κανονισμοί για τις τέσσερις προσπάθειες στα κάθετα άλματα ή ο τρόπος διεξαγωγής στα οριζόντια και στις ρίψεις», κατέληξε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο, η οποία αποτελεί μια από τις δυνατές ελληνικές παρουσίες στη διοργάνωση.

Η 33χρονη σταρ θα ταξιδέψει την Πέμπτη για την Πολωνία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x