Γενικά

Στο κυρίως ταμπλό της σπάθης κι η Παΐζη

Νέα ευχάριστη είδηση για την ελληνική αποστολή την τρίτη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ξιφασκίας του Μιλάνου, αφού η Μαρίνα Παΐζη εξασφάλισε θέση στις 64 καλύτερες ξιφομάχους σπάθης του κόσμου.

Την τρίτη μέρα των αγώνων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας του Μιλάνου πήραν θέση στις πίστες της «Allianz Arena» οι δύο Έλληνες του ξίφους ασκήσεως ανδρών και οι δύο από τις τέσσερις Ελληνίδες της σπάθης γυναικών. Στο ξίφος ασκήσεως ανδρών ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω) κι ο Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω) σημείωσαν δύο νίκες και τέσσερις ήττες στη φάση των πουλ και προκρίθηκαν στο ταμπλό των 128.

Ο Τζοβάνης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σέρβου Βέλικο Τσουκ, από τον οποίο ηττήθηκε με 15-10, ενώ με το ίδιο σκορ έμεινε εκτός συνέχειας και ο Κοντοχριστόπουλος από τον Τσι Κα Γιεουνγκ από το Χονγκ Κονγκ. Οι δύο αθλητές κατέκτησαν την 118η και 128η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 177 ξιφομάχους.

Στη σπάθη γυναικών, η Κλαίρη Μπένου σημείωσε μία νίκη και τέσσερις ήττες στη φάση των πουλ και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον επόμενο γύρο. Ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 106η θέση στη διοργάνωση.

Η Μαρίνα Παΐζη σημείωσε τρεις νίκες και δύο ήττες στις πουλ και πέρασε απευθείας στα «νοκ άουτ» του γύρου των «64». Στην κρίσιμη αναμέτρηση για την είσοδο στο κυρίως ταμπλό κατάφερε να νικήσει με 15-5 την Αιγύπτια Νάντα Χαφέζ και ανανέωσε το ραντεβού της στην πίστα για την ερχόμενη Πέμπτη. Εκεί, θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Ελίζαμπεθ Ταρτακόφσκι (FIE No11).

Η Παΐζη προκρίνεται για τέταρτη φορά στο κυρίως ταμπλό των «64» μετά το 2010 (Παρίσι, 50ή), το 2011 (Κατάνια, 40ή) και το 2015 (Μόσχα, 48η).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x