Γενικά

Στον τελευταίο προκριματικό γύρο του κροατικού Feeder κάμφθηκε ο Σγουρόπουλος

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος υλοποίησε τον έναν από τους στόχους του στο Βαραζντίν την Τετάρτη.

Κατά τη δεύτερη μέρα του World Table Tennis Feeder της Κροατίας, ο Γιάννης Σγουρόπουλος προχώρησε με δύο νίκες στα προκριματικά, που ως δεύτερο Έλληνα στην παγκόσμια κατάταξη τον βοηθούν σε βαθμούς για να μπει στην αποστολή για το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, αλλά αποκλείστηκε στον τελευταίο γύρο πριν από την είσοδο στο κυρίως ταμπλό.
Ξεπέρασε αντιπάλους από την Ευρώπη και την Ασία, κρατώντας καλό ρυθμό μετά την οκτάδα στο πρόσφατο WTT Feeder του Λιβάνου, όμως δεν ήταν το ίδιο αποδοτικός στον καθοριστικό αγώνα των «16» απέναντι στον Βέλγο Λόρενς Ντεβός.

Η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα αποκλείστηκε νωρίτερα στον δεύτερο και προτελευταίο προκριματικό γύρο του απλού γυναικών. Δημιούργησε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να προηγηθεί 2-0 στα σετ, αλλά στο τέλος λύγισε με 3-1. Κυνηγώντας τη δεύτερη θέση από τα ελληνικά χρώματα στον πίνακα αξιολόγησης περιμένει να δει την επόμενη βδομάδα τι «κέρδισε» βαθμολογικά.

Θυμίζουμε ότι η Ελισάβετ Τέρπου κι η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που είναι ελάχιστους βαθμούς ψηλότερα κι έχουν τον ίδια σκοπό εν όψει Προολυμπιακού, αποκλείστηκαν την Τρίτη στον πρώτο προκριματικό γύρο.

Στα προκριματικά του απλού ανδρών ο Γιάννης Σγουρόπουλος (νούμερo 237 στον κόσμο αυτή την εβδομάδα) είχε «bye» στον πρώτο γύρο κι αγωνίστηκε σήμερα κατευθείαν στους «64». Αντιμετώπισε τον πολύ αξιόλογο Καζάκο Ντάσταν Κενζιγκούλοφ, Νο 353, κι έκανε τέλεια αρχή, παίρνοντας με μεγάλη διαφορά το πρώτο σετ.

Φαινόταν ότι είχε μεγαλύτερη ποιότητα, ωστόσο στην πορεία η αναμέτρηση έγινε πολύ δύσκολη. Ο Ελευσίνιος άσος προηγήθηκε δύο φορές και ισοφαρίστηκε ισάριθμες, έχοντας προβλήματα με το σερβίς του Καζάκου. Στο πέμπτο σετ, κράτησε θετική σκέψη και καλή συγκέντρωση και προηγήθηκε 6-2.

Δεν επηρεάστηκε ούτε όταν ισοφαρίστηκε σε 6-6, ούτε όταν έχασε δύο ματς μπολ και, με βελτιωμένη υποδοχή, έφτασε στην οριακή νίκη με 3-2 σετ (11-2, 7-11, 11-9, 6-11, 11-9).
Στον τρίτο προκριματικό βρήκε μπροστά του ασιατικό εμπόδιο. Συνάντησε τον Κορεάτη Κιμ Μινβού, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στο νούμερο 443 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης αξιοποίησε το σερβίς του σε μεγάλο βαθμό, έβαλε πολλές μπάλες και με την ποιοτική επίθεση κι από τις δύο πλευρές πήρε άμεσα τον έλεγχο.

Γενικά, έβρισκε τις λύσεις στα πιο δύσκολα σημεία και με υψηλά στάνταρ απόδοσης έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ (11-7, 11-6, 11-7).

Ο καθοριστικός αγώνας του τέταρτου προκριματικού γύρου επιφύλασσε άλλη συνθήκη, καθώς ο Λόρενς Ντεβός (Νο 582) είναι αριστερόχειρας κι έχει βελτιωθεί σημαντικά από τα χρόνια της κοινής παρουσίας του με τον Σγουρόπουλο στις νεαρές κατηγορίες. Με καλό σερβίς και γρήγορο παιχνίδι πίεσε από την αρχή και προηγήθηκε. Ο πρωταθλητής μας χρειάστηκε μικρή ανατροπή στο δεύτερο σετ για να ισοφαρίσει, όμως στο τρίτο σετ έμεινε πίσω 5-0, κυνηγώντας ξανά το σκορ.

Μετά το 2-1 έγινε κλειστό σετ, με τον Σγουρόπουλο να βρίσκει διεξόδους με σερβίς και δυνατές επιθέσεις. Συνέχισε, όμως, ν’ αντιμετωπίζει δυσκολίες, όποτε ο Βέλγος έβγαζε τα forehand spin σε δύσκολα σημεία και τελικά ηττήθηκε στο όριο με 3-1 σετ. Η εξέλιξη: 3-11, 12-10, 7-11 και 9-11.

Η Τσεκούρα (νούμερο 409 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) έκανε ιδανική αρχή στο ματς με την πολύ αξιόλογη Μάργκο Ντεγκράφ (Νο 262) για τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Όχι μόνο πήρε με διαφορά το πρώτο σετ, αλλά προηγήθηκε και με 8-3 στο δεύτερο. Τα πράγματα, όμως, άλλαξαν στη συνέχεια, η Βελγίδα μείωσε σε 8-6 και, παίρνοντας την επίθεση αργότερα στους κρίσιμους πόντους, έφτασε στην ισοφάριση με οριακή διαφορά.

Στα επόμενα σετ ήταν πιο σταθερή, από την άλλη η πρωταθλήτριά μας δεν αξιοποίησε στον ίδιο βαθμό το κομπίνα-λάστιχο (το «δοντάκι» στο backhand) κι ήρθε η ήττα με 3-1 σετ (11-4, 9-11, 5-11, 8-11).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x