Τένις

Θέλει πολύ τον τίτλο!

Στα προημιτελικά προκρίθηκε ο Άντι Μάρεϊ και συνεχίζει να δίνει χαρά στους Άγγλους με στόχο τι άλλο; Να σηκώσει το Wimbledon μπροστά τους! Πέρασαν οι Νταβίντ Φερέρ και Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο.

Όσο περνάει τις φάσεις, παρουσιάζεται ολοένα και πιο πειστικός για τον μεγάλο του στόχο. Να σηκώσει, δηλαδή, το τρόπαιο του Wimbledon μπροστά στον κόσμο του!

Ο Άντι Μάρεϊ πραγματοποίησε ακόμη μία καλή εμφάνιση στο λονδρέζικο Grand Slam και με 3-0 σετ (6-4, 7-6, 6-1) κόντρα στον Μίχαηλ Γιούζνι προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Βρετανός δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο πρώτο σετ, το οποίο και κατέκτησε με 6-4. Στο δεύτερο βέβαια, ο Ρώσος αντίπαλός του -που εμφανίζεται πάντα δυνατός στο γρασίδι- πήγε να φέρει τα πάνω-κάτω, όταν και προηγήθηκε 5-3 στα γκέιμ. Ωστόσο, αν και σέρβιρε για την ισοφάριση, το νούμερο δύο στον κόσμο βρήκε τα αποθέματα, το γύρισε και στο tie break ήταν πιο ψύχραιμος για το 2-0. Το τρίτο σετ ήταν τυπική διαδικασία με τον Μάρεϊ να το κατακτά με 6-1. Στους «8» θα αναμετρηθεί με τον Ισπανό, Φερνάντο Βερνάσκο, που νίκησε πολύ εύκολα 3-0 σετ τον Ντε Σέπερ και δείχνει πως επανέρχεται στην ελίτ.

Το μεγάλο ματς στην οκτάδα θα γίνει ανάμεσα σε Νταβίντ Φερέρ και Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο. Ο πρώτος αν και βρήκε δυσκολίες στα πρώτα δύο σετ κόντρα στον Ντόντιγκ, στη συνέχεια έστησε... πάρτι και με σερί 12-2 γκέιμ(!), πήρε τη νίκη με 3-1 σετ. Ο Ισπανός έχει διπλό λόγο να πανηγυρίζει αφού παράλληλα εξασφάλισε (από την επόμενη Δευτέρα) την άνοδό του στο νούμερο τρία της κατάταξης, που αποτελεί career high. Από την άλλη, ο Αργεντινός με το «καθαρό» 3-0 κόντρα στον Αντρέας Σέπι, έφτασε για πρώτη φορά τόσο ψηλά στο Wimbledon και δείχνει πως έχει αφήσει... πίσω τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία ενός major τουρνουά, θα έχουμε πολωνική "μάχη" για μια θέση στα ημιτελικά. Οι Λούκας Κούμποτ και Γέρζι Γιάνοβιτς προκρίθηκαν στους κορυφαίους οκτώ του λονδρέζικου Grand Slam -αμφότεροι στα πέντε σετ κόντρα σε Μαναρίνο και Μέλζερ αντίστοιχα- και θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στην τετράδα.

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x