Τένις

Τσιτσιπάς: «Μου δίνει αυτοπεποίθηση αυτό το σερί - Το πιο δύσκολο είναι να το κρατήσεις»

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Ρομπέρτο Καρμπάγες Μπαένα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 7-5 και 6-3 σε 95 λεπτά ξεπέρασε το εμπόδιο του Ρομπέρτο Καρμπάγες Μπαένα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Open της Βαρκελώνης.

Μετά το ματς, ο Έλληνας τενίστας δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνισή του και από το σερί που έχει χτίσει στο tour, τονίζοντας πως του δίνει αυτοπεποίθηση να συνεχίσει να παίζει καλά, παρά τη δυσκολία του να διατηρήσει κανείς τόσο ψηλά το αγωνιστικό του επίπεδο για μεγάλο διάστημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επικράτησή του: «Έπρεπε να μείνω εκεί και να προσπαθήσω να βρω λύσεις, επέστρεφε καλά σε κάποιες στιγμές του αγώνα και έπρεπε να βγάλω μεγάλα χτυπήματα. Η υπομονή μου ήταν εκεί όταν τη χρειάστηκα. Έκανα πολύ καλά πράγματα με το forehand μου και το σερβίς μου έκανε κλικ σε κάποιο σημείο του αγώνα, οπότε πήρα κάποια γκέιμ με μεγαλύτερη ευκολία. Οπότε έκανα συντήρηση δυνάμεων συγκριτικά με προηγούμενα σημεία του ματς. Έβγαλα μερικά μεγάλα σερβίς και αυτό με βοήθησε να κερδίσω το μομέντουμ και αυτοπεποίθηση, ξέροντας ότι μπορώ να σερβίρω έτσι. Και το πέρασα αυτό και στις επιστροφές μου, έτσι όλα αυτά δούλεψαν σε ένα καλό σημείο του ματς και ήξερα ότι ήμουν τυχερός σε ένα-δύο πόντους, θα είχα την ευκαιρία για μπρέικ. Έτσι και έγινε, οπότε έγινε πιο εύκολη η ζωή μου».

Για τις οκτώ διαδοχικές νίκες του στο tour: «Είναι καλό που έχω κάνει ένα σερί σαν αυτό, γίνεται δυσκολότερο όσο συνεχίζεις. Το πιο δύσκολο είναι να το κρατήσεις. Είναι, πάντως, καλό να έχω αυτόν αριθμό μέχρι τώρα, μου δίνει αυτοπεποίθηση και μου αρέσει που είμαι σε αυτό το σερί, είναι κάτι το οποίο εύχεσαι να γίνεται πιο συχνά. Παίρνω τα θετικά από όλο αυτό και να το περάσω στο τένις μου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x