Στίβος

Το πρώτο από τον Μάστορα!

Ο Αντώνης Μάστορας ξεπέρασε τον εαυτό και σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ (2,31μ.) πήρε την 2η θέση στον τελικό του ύψους χαρίζοντας το πρώτο μετάλλιο της ελλ. αποστολής στο Ευρωπαϊκό της Πράγας!

Γλυκός επίλογος! Την τελευταία μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου η ελληνική αποστολή πανηγύρισε το πρώτο της μετάλλιο (ακολούθησε και δεύτερο από την Στεφανίδη) χάρη στον Αντώνη Μάστορα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεπέρασε τον εαυτό του και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με καλύτερο άλμα στα 2,31μ. (έναντι 2,30μ.) κατακτώντας την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, σε ισοβαθμία με τον Ιταλό, Τσεζάνι.

Με την ίδια επίδοση αλλά καλύτερες προσπάθειες, ο Ρώσος, Τσιπλάκοφ στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης.

«Θέλησα να κάνω χαρούμενους τους Έλληνες. Στεναχωρήθηκα που δεν πήρα το χρυσό, νιώθω τιμή όμως που ανέβηκα στο βάθρο. Φάνηκε η σκληρή προπόνηση και η δουλειά που κάναμε όλο αυτό το διάστημα. Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος και χαρίζω αυτό το μετάλλιο στον προπονητή μου Γιώργο Πομάσκι», δήλωσε ο Αντώνης Μάστορας μετά την απονομή.

«Σήμερα ήταν άψογος. Εκτέλεσε ακριβώς ό,τι είχαμε κάνει τους τελευταίους πέντε μήνες. Η συμπεριφορά του στον προκριματικό ήταν για... βιβλίο. Στον τελικό πήγε να το χαλάσει, αλλά τελικά το έσωσε. Σήμερα θα μπορούσε να είχε κερδίσει τον αγώνα. Το 2,34 μ. είναι ένα ύψος, που θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει», είπε από την μεριά του, ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι.



Αυτό ήταν το 25ο μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία της διοργάνωσης και το τρίτο στο ύψος. Το 1973 ο Βασίλης Παπαδημητρίου είχε πάρει την 3η θέση και το 1996 η Νίκη Μπακογιάννη τη 2η θέση.

Το ‘χει η μοίρα του

Άτυχος στάθηκε ο Κυριάκος Ιωάννου αποχωρώντας πρώιμα από τον τελικό. Αιτία ήταν ένας ακόμα τραυματισμός, από τους πολλούς που τον έχουν ταλαιπωρήσει στην καριέρα του.

Τη στιγμή που επιχειρούσε το πρώτο του άλμα στα 2,24μ. αισθάνθηκε έντονους πόνους (στους κοιλιακούς) κι αφού δέχθηκε τη φροντίδα των γιατρών του σταδίου αποχώρησε με φορείο.

H κατάταξη:

Τσιπλάκοφ (Ρωσία) 2,31 μ.
Τσεσάνι (Ιταλία) 2,31 μ.
Μάστορας (Ελλάδα) 2,31 μ.
Σούστοφ (Ρωσία) 2,28 μ.
Μπάμπα (Τσεχία) 2,28 μ.
Προτσένκο (Ουκρανία) 2,28 μ.
Ταμπέρι (Ιταλία) 2,24 μ.
Ιωάννου (Κύπρος) -

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x