Βόλεϊ

«Μείωση 50% και αποφυγή των πλέι άουτ για την ΑΕΚ»

Μείωση του μπάτζετ στο μισό, αναπροσαρμογή συμβολαίων και αναθεώρηση στόχων του ΤΑΑ ΑΕΚ προανήγγειλε ο Μάνος Μακρής σε συνέντευξη τύπου λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί.

Αισθητή αποδυνάμωση θα υποστεί το αντρικό τμήμα βόλεϊ της ΑΕΚ, όπως φαίνεται από όσα είπε ο Μάνος Μακρής στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (18/11).

Ο υπεύθυνος του αντρικού τμήματος των «κιτρινόμαυρων» μίλησε για αναθεώρηση στόχων της ομάδας -που θα είναι πλέον η αποφυγή των πλέι άουτ- αλλά και αναθεώρηση συμβολαίων με τους παίκτες της ομάδας.

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε υποσχέσεις που άκουσε για οικονομική βοήθεια που δεν έγιναν πραγματικότητα, παίρνοντας όμως την ευθύνη ο ίδιος. «Από τον Μάρτιο που στήσαμε την ομάδα είχα πάρει υποσχέσεις και εγγυήσεις από τους κ. Κοτσάτο και Αλεξίου, αλλά και από κάποιους χορηγούς, για την οικονομική βοήθεια στο τμήμα. Το λάθος ξεκίνησε από τότε και συνεχίστηκε τον Αύγουστο, όταν θα μπορούσαμε τότε να έχουμε αναθεωρήσει κάποια πράγματα. Δεν το κάναμε και σ’ αυτό έχω μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Δέχομαι μεγάλες πιέσεις από τα ανοίγματα που έχω κάνει. Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη, μεγάλο παιδί είμαι, θα έπρεπε να έχω προστατέψει τον εαυτό μου».

Όσον αφορά σε κατηγορίες που είχε ακούσει για παλιότερες υποθέσεις, τόνισε: «Κατηγορήθηκα για πολλά πράγματα από συγκεκριμένους οπαδούς. Για μια παλιά ιστορία, λένε πως κατέσχεσα χρήματα από την ΑΕΚ. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό έγινε σε συνεννόηση με τον τότε πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, κ. Γρανίτσα για να μη τα πάρουν οι αθλητές. Πήρα 30.000 ευρώ για να ξεπληρώσω ένα δάνειο που είχα πάρει για λογαριασμό της ΑΕΚ και τα υπόλοιπα τα χάρισα στο σύλλογο. Με εμένα η ομάδα έφτασε σε τέσσερα φάιναλ-4. Όσες φορές μου ζητήθηκε η βοήθειά μου, την έδωσα απλόχερα. Ακόμα και με διοίκηση του κ. Ανατολιωτάκη, αλλά και με τη διοίκηση του κ. Χατζηχρήστου. Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι είμαι στρατιώτης της ΑΕΚ».

«Δεν μπορώ να αφήσω την ΑΕΚ να φτάσει στη διάλυση»
Σχετικά με το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, αλλά και τα μέτρα που θα ληφθούν, ο Μάνος Μακρής τόνισε: «Το μεγάλο λάθος είναι ότι έβλεπα το κακό να έρχεται και δεν το σταμάτησα, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή εικόνα. Πριν μερικές ημέρες παραιτήθηκα, αλλά συνέχισα γιατί δεν υπήρχε αντικαταστάτης με αποτέλεσμα να τραβάω αυτό το μαρτύριο. Δεν μπορώ να αφήσω την ΑΕΚ με αυτό το μπάτζετ και να οδηγηθεί σε διάλυση. Θα διορθώσω το αρχικό λάθος μου και έπειτα θα φύγω. Θα μιλήσω με όλους τους παίκτες και τον προπονητή για αναθεώρηση στόχων και αναπροσαρμογή συμβολαίων, ώστε η ομάδα να βρει το δρόμο της και να σταματήσει αυτή η αρρωστημένη κατάσταση. Πιστεύω ότι για να είναι βιώσιμο το τμήμα, θα πρέπει να γίνει μείωση περίπου 50% και αγωνιστικά να έχουμε σαν στόχο την αποφυγή των πλέι άουτ. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Να αναλάβουν όμως και αυτοί που πρέπει τις δικές τους».

Αυτό που προκαλεί ανησυχία πάντως, είναι η αντίδραση των παικτών που έχουν υπογράψει τα μεγαλύτερα συμβόλαια στο τμήμα. Ιδιαίτερα οι τέσσερις ξένοι της ΑΕΚ δεν αποκλείεται να μην δεχτούν τις μειώσεις που θα τους προταθούν και να οδηγηθούν στην πόρτα της εξόδου. Ήδη πάντως, ακούγεται πως η ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να «αρπάξει» την ευκαιρία και να κάνει δικό της τον Μαυροβούνιο ακραίο, Μπάλσα Ραντούνοβιτς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x