Βόλεϊ

Ολυμπιακός-Μίλων: Ώρα στέψης στη Λάρισα

Ολυμπιακός και Μίλων κοντράρονται απόψε (20:15) στον μεγάλο τελικό του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ Ανδρών, που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης στη Λάρισα!

Ώρα στέψης στη Λάρισα, με Ολυμπιακό και Μίλωνα να κοντράρονται στο μεγάλο αποψινό (20:15, ΕΡΤ3, sport-fm.gr) τελικό του Final 4 Κυπέλλου βόλεϊ Ανδρών που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης!

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη που θα τους στέψει κυπελλούχους για 17η φορά στην ιστορία τους, στον χθεσινό ημιτελικό ξεπέρασαν το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0 στα σετ. Στη συνέχεια έβγαλαν αντίδραση και έδειξαν την ποιότητά τους φτάνοντας στη νίκη με 3-1 (22-25, 25-18, 25-16, 25-19), εκμεταλλευόμενοι τα πολύ καλά σερβίς τους και έχοντας για μεγάλο τους πρωταγωνιστή τον Στερν, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 26 πόντους!



Μοναδικό μελανό σημείο στον ημιτελικό για τον Ολυμπιακό ο τραυματισμό του Ζουπάνι, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ και λογικά δεν θα είναι διαθέσιμος για τον αποψινό τελικό. «Στο πρώτο σετ σκεφτόμασταν πολύ, δεν κάναμε πράγματα. Στο δεύτερο αλλάξαμε, παίξαμε το παιχνίδι μας, κατάφερε η ομάδα και βρήκε τον ρυθμό της γι' αυτό καταφέραμε και το γυρίσαμε. Ο Μίλωνας δεν είναι έκπληξη, κάνει όλη τη σεζόν μία εξαιρετική πορεία. Και στα ημιτελικά φάνηκε αυτό. Ξέρουμε τα δυνατά σημεία τους, τα αδύναμα, ξέρουν κι αυτοί τα δικά μας. Οπότε δεν θεωρώ ότι υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης στον τελικό», δήλωσε μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και ενόψει του τελικού, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντάνιελ Καστελάνι.

Από την άλλη, ο Μίλων προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της ιστορίας του, σοκάροντας τον Παναθηναϊκό και νικώντας τον με 3-1 σετ (19-25, 25-18, 13-25, 27-29)! Επιβεβαιώνοντας την ποιότητά της για ακόμα μία φορά στη φετινή σεζόν, η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και απόψε θέλει να δώσει συνέχεια στο όνειρο, κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο!



Παρότι οι «πράσινοι» έβγαλαν αντίδραση μετά το χαμένο πρώτο σετ, ισοφαρίζοντας σε 1-1, ο Μίλωνας μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος στο τρίτο σετ, κατακτώντας το με το επιβλητικό 25-13, πριν ολοκληρώσει τον θρίαμβό του, επικρατώντας με 29-27 στο τέταρτο, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό! «Αν σκεφτούμε ότι φέτος ήταν μια ονειρική χρονιά που κάναμε σπουδαία πράγματα, συνεχείς υπερβάσεις, αυτό νομίζω ήταν ακόμα μία υπέρβαση. Άξιζε αυτή η ομάδα να παίξει σε έναν τελικό φέτος και να που φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου. Θα χαρούμε τον τελικό. Ο τελικός είναι τελικός. Εννοείται ότι θα πάμε να κερδίσουμε το Κύπελλο ή να το πω αλλιώς να διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες που μας αναλογούν», δήλωσε ο προπονητής του Μίλωνα, Σάκης Ψάρρας.

Οι δύο φιναλίστ του φετινού Κυπέλλου συναντήθηκαν και πριν από λίγες μέρες για την ημιτελική φάση της Volley League, με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση με τρεις νίκες έναντι δύο του Μίλωνα, ενώ συνολικά στη φετινή σεζόν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πανηγυρίσει τέσσερις νίκες, έναντι τριών που έχει πάρει η ομάδα της Νέας Σμύρνης!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x