Γενικά

«Χάλκινη» στην Τιφλίδα η Τελτσίδου

Το έβδομο προσωπικό της μετάλλιο σε γκραν σλαμ τζούντο μέσα σε 17 μήνες κατέκτησε η Ελισάβετ Τελτσίδου το απόγευμα του Σαββάτου.

«Χάλκινη» στο Γκραν Σλαμ τζούντο της Τιφλίδας η Ελισάβετ Τελτσίδου. Η έβδομη Ολυμπιονίκης του Τόκιο και Νο2 στην Ολυμπιακή κατάταξη των -70 κιλών κατέκτησε την τρίτη θέση στη διοργάνωση κι ουσιαστικά «καπάρωσε» θέση στην πρώτη τετράδα, ενόψει της κλήρωσης του Ολυμπιακού τουρνουά «Παρίσι 2024».

Η Τελτσίδου με δύο νίκες απέναντι στη Βρετανίδα Πέτερσεν Πόλαρντ και την Κινέζα Γου προκρίθηκε στον τελικό του pool D. Με αντίπαλο τη Σκοκιμάρο, διεκδίκησε την πρόκρισή της στα ημιτελικά, βρέθηκε, ωστόσο, στα ρεπεσάζ μετά την ήττα από τη Γερμανίδα αντίπαλό της στο Golden Score.

Στη διαδικασία της δεύτερης ευκαιρίας, η Ελληνίδα τζουντόκα χρειάστηκε 39’’ σε δύο αγώνες για να βρεθεί στο πόντιουμ των νικητριών. Σε 26’’, νίκησε την Ολλανδέζα Γιάγκερ, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μετά τη νίκη σε 13’’ επί της Αυστραλέζας Γκουγκλάν με ένα εντυπωσιακό tsuri-goshi.

Η Τελτσίδου τους τελευταίους 17 μήνες έχει φτάσει τέσσερις φορές στην κατάκτηση χρυσού μεταλλίου σε γκραν σλαμ (Μπακού 2023, Καζακστάν 2023, Τιφλίδα 2023, Άμπου Ντάμπι 2022), τρεις φορές στο χάλκινο (Μπακού 2024, Τόκιο 2023, Τιφλίδα 2024), ενώ ήταν δεύτερη στο Masters (2023) και πέμπτη στο Ευρωπαϊκό του Μονπελιέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x