Γενικά

«Χρυσός» στο παγκόσμιο βετεράνων πάλης ο Παπαδόπουλος

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Πάλης ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Με θρίαμβο του Γιάννη Παπαδόπουλου, ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Βετεράνων Ολυμπιακής πάλης, καθώς στον τελευταίο αγώνα της ημέρας και στον τελικό των 130κ. ο Ελληνας παλαιστής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Παπαδόπουλος ήταν εκπληκτικός και χάρισε στην Ελλάδα το τρίτο μετάλλιο (σ.σ. δύο χρυσά, ένα χάλκινο), ενώ στο γήπεδο ακούστηκε για δεύτερη φορά ο Εθνικός Υμνος.

Οι ελληνικές επιτυχίες συνεχίσθηκαν, καθώς ο Ηλίας Μπούκης κατέλαβε την 5η θέση και δυστυχώς λόγω ενός μικροτραυματισμού δεν μπόρεσε να αγωνισθεί στον μικρό τελικό.

Το τρίτο μετάλλιο και δεύτερο χρυσό για τα «ελληνικά χρώματα» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης Βετεράνων, που φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλιος» ήλθε από τον Γιάννη Παπαδόπουλο στα 130κ. της ελευθέρας στην κατηγορία Α (έως 40 ετών).

Η πορεία του Παπαδόπουλου προς το βάθρο των 130κ. άρχισε από τα προκριματικά όπου αντιμετώπισε τον Αμερικανό Μίνγκο Γκραντ τον οποίο υπέταξε με πτώση σε 2:59. Πέρασε στον ημιτελικό άνευ αγώνα όπου αντιμετώπισε τον Ρουστάμ Γκερεϊχάνοφ (Ανεξάρτητος). Ο Έλληνας πρωταθλητής αν και βρέθηκε πίσω με 2-0, δεν πτοήθηκε, ισοφάρισε σε 2-2 και 26 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα πήρε τη νίκη με πτώση για να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό, γνωρίζοντας πως η θέση στο βάθρο είναι εξασφαλισμένη.

Δεν αρκέστηκε όμως στην παρουσία του στον τελικό, αντίθετα και κόντρα στο Βούλγαρο Γιάνκο Χατζίνσκι απέδειξε την κυριαρχία του στην κατηγορία επικρατώντας με 3-1 και πανηγυρίζοντας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο -και τρίτο συνολικά- της Ελλάδας στην διοργάνωση, μετά από αυτό του Εμζάριου Μπεντινίδη και το χάλκινο του Ανδρέα Κλειούση.

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησε ο Ηλίας Μπούκης στα 100κ., αλλά στάθηκε άτυχος. Παρά την ήττα του με τεχνική υπεροχή στον προκριματικό από τον Αχμέντ Μπιλιτσί, ο Τούρκος παλαιστής έφτασε στον τελικό και επέτρεψε στον Έλληνα πρωταθλητή να έχει μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των ρεπεσάζ να φτάσει στο βάθρο.

Ο Μπούκης ήταν εντυπωσιακός στον αγώνα του κόντρα στον Μάικλ Μπαρκ. Ο Αμερικανό προηγήθηκε 5-0, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας ο Μπούκης πήρε 16 σερί πόντους και επικράτησε με εμφατικό τρόπο με τεχνική υπεροχή.

Δυστυχώς, όμως, ένας τραυματισμός της τελευταίας στιγμής δεν του επέτρεψε να αγωνισθεί στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στον Αϊμπεκ Ουσούποφ από το Κιργιστάν.

Στις λεπτομέρειες χάθηκε η ευκαιρία για τον Σάββα Καρυπίδη να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο. Στη φάση των «16» στα 88κ. ηττήθηκε με 3-0 από τον Ούγγρο Γκαμπόρ Χάτος ο οποίος έφτασε στον τελικό με συνέπεια να «τραβήξει»« τον Έλληνα πρωταθλητή στα ρεπεσάζ.

Ο Καρυπίδης πέρασε στον β’ γύρο των ρεπεσάζ αποκλείοντας με 4-2 τον Τούρκο Σερντάρ Ντορούκ, αλλά στην κρίσιμη αναμέτρηση που οδηγούσε στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο η κούραση ήταν εμφανήςε Ι(χρειάστηΣτη κε να παλέψει σερί και με τους δύο αντιπάλους του) με συνέπεια να ηττηθεί με 3-0 από τον Τούρκο Αμπντουλχαμίτ Αλτούν.

Ο Ηρακλής Σιαμίδης, επίσης στα 88κ., στην πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέλαβε την 7η θέση στα 88κ. μετά την ήττα του στα ρεπεσάζ από τον Τούρκο Ισμέτ Καραμπουλούτ με 7-0, ενώ είχε ηττηθεί με τεχ νική υπεροχή στον προκριματικό από τον Γεωργιανό Τεμούρ Γκελιτασβίλι να επικρατεί με τεχνική υπεροχή.

Τέλος, στα 70κ. ο Ευθύμης Τσερέπας ηττήθηκε στα προκριματικά με τεχνική υπεροχή από τον Αμερικανό Ορλάντο Χιμένες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x