Στίβος

Σπουδαία εκδήλωση από AIMS στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Όλα είναι έτοιμα για τη γιορτή του μαραθώνιου κινήματος, η οποία θα γίνει και φέτος στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Σπουδαίες προσωπικότητες θα παρευρεθούν στο γκαλά της AIMS, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών (7.30 μ.μ.), κατά τη διάρκεια του οποίου θα απονεμηθούν σημαντικά βραβεία, με αποκορύφωμα την ανάδειξη του κορυφαίου μαραθωνοδρόμου και της κορυφαίας αθλήτριας της απόστασης για τα φετινή χρονιά.

Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ μία πλειάδα κορυφαίων δημοσιογράφων θα κληθούν να απονείμουν τα βραβεία. Μιλάμε για τη Ράνια Τραγόμαλλου, παρουσιάστρια ειδήσεων στο STAR, τη Μαρία Νικόλτσιου, παρουσιάστρια ειδήσεων του ALPHA, η οποία την Κυριακή θα τρέξει στον αγώνα 5 χλμ, τη Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, παρουσιάστρια αθλητικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, τη Μαρία Αναστασοπούλου, ρεπόρτερ και παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ, τον Νικόλα Βαφειάδη, παρουσιαστή ειδήσεων, επικεφαλής του τμήματος διεθνών ειδήσεων του ANT1 και την Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, παρουσιάστρια ειδήσεων της ΕΡΤ.

Οι νικητές του βραβείου του καλύτερου μαραθωνοδρόμου της χρονιάς θα ανακοινωθούν τη βραδιά της εκδήλωσης. Στους άνδρες, τον τίτλο διεκδικούν ο Αιθίοπας, παγκόσμιος πρωταθλητής του Πεκίνου, Γκιρμάι Γκεμπρεσλασιέ και ο Κενυάτης Έλιουντ Κιπτσόγκε, ο οποίος κέρδισε στους Μαραθώνιους του Σικάγου, του Λονδίνου και του Βερολίνου.

Στις γυναίκες, το βραβείο διεκδικούν η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Πεκίνου, Μάρε Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία και η Κενυάτισσα Γκλάντις Τσερόνιο, η οποία ήταν νικήτρια στο Μαραθώνιο του Βερολίνου, ενώ ήταν δεύτερη στο Ντουμπάι.

Με το βραβείο του «Πράσινου» Μαραθωνίου, θα τιμηθεί ο Μαραθώνιος του Χιούστον, ως ο πιο φιλικός προς το περιβάλλον τόσο σε επίπεδο αγώνα, όσο και σε επίπεδο εκδηλώσεων.

Το Κοινωνικό Βραβείο της AIMS θα λάβει ο διεθνής Μαραθώνιος Λάλα, που διεξάγεται στο Tορεόν του Μεξικού.

Για το Lifetime Αchievement Αward, επιλέχθηκε φέτος ο Αμερικανός, πρώην Ολυμπιονίκης του μαραθωνίου, Φρανκ Σόρτερ.

Ακόμη, ο Στέλιος Πρασσάς, ο Ηρακλής Βασιλειάδης και η Δέσποινα Βίγκα θα τιμηθούν με το ειδικό βραβείο της AIMS και του ΣΕΓΑΣ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x