Champions League

Στα 41 ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Την 11η Δεκεμβρίου 2013 δεν θα την ξεχάσει ποτέ στη ζωή του ο Μαρκ Σβάρτσερ! Γιατί σήμερα, ο Αυστραλός γκολκίπερ κάνει ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Τσέλσι σε ηλικία 41 ετών.

Είναι από αυτές τις ιστορίες που μένουν. Δεν είναι δα, συχνό ένας 41 ετών ποδοσφαιριστής να κάνει ντεμπούτο σε αυτή την ηλικία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από σήμερα, πάντως, αυτό το επίτευγμα ανήκει στον Μαρκ Σβάρτσερ!

Με την πρόκριση να έχει ήδη εξασφαλιστεί, ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα της Τσέλσι και μία εξ’ αυτών ήταν ο Αυστραλός γκολκίπερ που πήρε φανέλα βασικού, παίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση απέναντι στη Στεάουα Βουκουρεστίου (εν εξελίξει)!

Στην 20χρονη... και βάλε καριέρα του, ο Σβάρτσερ έχει αγωνιστεί σε Ντιναμό Δρέσδης, Καϊζερσλάουτερν, Μπράντφορντ, Μίντλεσμπρο, Φούλαμ και φέτος στους «μπλε».

Η ακριβής ηλικία του 41 ετών και 66 ημερών! Βέβαια, δεν είναι ο γηραιότερος παίκτης που κάνει ντεμπούτο στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ! Και μάλλον δύσκολα κάποιος θα ξεπεράσει τον πρώτο της σχετικής λίστας!

Εκτός αν πιστεύει κάποιος πως μπορεί να ξεπεράσει τον Μάρκο Μπαλότα, που πριν ακριβώς πέντε χρόνια (τυχαίο; Δεν νομίζω) είχε κάνει ντεμπούτο στο συγκεκριμένο θεσμό σε ηλικία 43 ετών και 252 ημερών!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x