Επικαιρότητα

Στα άκρα ωθεί την κυβέρνηση ο Κουβέλης

Απέρριψε την πρόταση του Μαξίμου

Σε συναγερμό βρίσκεται το Μαξίμου καθώς ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης απέρριψε την πρόταση του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη για την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του Μαξίμου ήταν να ανοίξει άμεσα η κρατική τηλεόραση για 2-3 μήνες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και να εκπέμψει σήμα.

Ωστόσο ο Φώτης Κουβέλης ήταν κατηγορηματικά αντίθετος καθώς τόνισε ότι αυτή η λύση δεν μπορεί να σταθεί ούτε νομικά, ούτε πολιτικά και επέμεινε να στην απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τηρείται σιγή ασυρμάτου και είναι άγνωστο ποιες θα είναι τελικά οι αποφάσεις του εταίρου κυβερνητικού εταίρου.

Στο Μαξίμου επικρατεί προβληματισμός καθώς στόχος ήταν -και παραμένει- να επέλθει μια μεσοπρόθεσμη λύση και να αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκύψει στην τρικομματική κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, εξαιρετικά κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία καλείται να αποφασίσει, κατόπιν προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ, το κατά πόσο μπορεί να παραμείνει ανοιχτή - έστω και προσωρινά - η ΕΡΤ έως ότου αποφασιστεί η νομιμότητα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της.

Δικαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν το ΣτΕ να κρίνει ότι έως ότου ληφθεί η απόφαση σχετικά με τη νομιμότητα της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η ΕΡΤ να μείνει ανοιχτή.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x