Αντιπάλους για τη νεοσύστατη διοργάνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Europa Cup, έμαθαν οι εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών.

Το ανδρικό σύνολο θα κληρώθηκε στον δεύτερο όμιλο, που θα γίνει στην Κροατία και θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα ομάδα, τη Σερβία, την Ολλανδία και την Τουρκία, για να διεκδικήσει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στην τελική φάση.

Η ομάδα των γυναικών, από την άλλη, θα είναι η οικοδέσποινα του δεύτερου ομίλου και θα φιλοξενήσει τις Ουγγαρία, Ιταλία, Γερμανία και Τουρκία, με τις τρεις πρώτες να παίρνουν την πρόκριση.

Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες θα γίνουν τελικά δύο φάσεις, η προκριματική και η τελική.

Στην προκριματική φάση των ανδρών μετέχουν, τελικά, 14 ομάδες χωρισμένες σε τρεις ομίλους, δύο των πέντε ομάδων και μία των τεσσάρων. Στην τελική φάση (Men Super Final) προκρίνονται οι τρεις πρώτες από τους δύο πρώτους ομίλους και οι δύο πρώτες από τον τρίτο (σύνολο 8 ομάδες στην τελική φάση).

Στην προκριματική φάση των γυναικών μετέχουν τελικά δέκα ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των πέντε. Προκρίνονται στην τελική φάση (Women Super Final) οι τρεις πρώτες από κάθε όμιλο (σύνολο 6 ομάδες στην τελική φάση).

Αναλυτικά οι όμιλοι που προέκυψαν μετά την κλήρωση της Προκριματικής φάσης σε Άνδρες και Γυναίκες και οι τόποι διεξαγωγής:

ΑΝΔΡΕΣ (συμμετέχουν 14 ομάδες χωρισμένες σε τρεις Ομίλους, δύο των 5 ομάδων και έναν των 4):
Α' ΟΜΙΛΟΣ (Ουγγαρία): Ουγγαρία, Ισπανία, Γαλλία, Ρουμανία, Γεωργία. Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι.
Β' ΟΜΙΛΟΣ (Κροατία): Σερβία, ΕΛΛΑΔΑ, Κροατία, Ολλανδία, Τουρκία. Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι.
Γ' ΟΜΙΛΟΣ (Ιταλία): Μαυροβούνιο, Ιταλία, Ρωσία, Γερμανία. Προκρίνονται οι δύο πρώτοι.

Η Προκριματική φάση του Europa Cup των Ανδρών θα γίνει 15-18 Φεβρουαρίου 2018. Η Τελική φάση είναι αρχικά προγραμματισμένη για 6-8 Απριλίου 2018, αλλά απομένει να οριστικοποιηθεί.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ (συμμετέχουν 10 ομάδες χωρισμένες σε δύο Ομίλους των 5):
Α' ΟΜΙΛΟΣ (Ολλανδία): Ολλανδία, Ισπανία, Ρωσία, Γαλλία, Κροατία. Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι.
Β' ΟΜΙΛΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ): Ουγγαρία, Ιταλία, ΕΛΛΑΔΑ, Γερμανία, Τουρκία. Προκρίνονται οι τρεις πρώτοι.

Η Προκριματική φάση του Europa Cup των Γυναικών θα γίνει 1-4 Φεβρουαρίου 2018. Η Τελική φάση είναι αρχικά προγραμματισμένη για τις 23-25 Μαρτίου 2018.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ