Πόλο

Στα πλέι οφ ανόδου ΝΟ Χαλκίδας και ΑΣ Απόλλο

Την άνοδο στην Α1 κατηγορία πόλο Ανδρών θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ο ΓΣ Απόλλο Θεσσαλονίκης μετά τη νίκη του επί του Ιωνικού στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, το οποίο διεξήχθη στο πλαίσιο των μπαράζ της Α2 για την είσοδο στον όμιλο ανόδου, ο Απόλλο Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε του Ιωνικού με 8-7 στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και ακολούθησε το ΝΟ Χαλκίδας στα πλέι οφ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης περνούσε και με ισοπαλία μετά το 8-8 κόντρα στη Χαλκίδα, η οποία νωρίτερα την Κυριακή (10/7) είχε κερδίσει τον Ιωνικό με 11-7 και είχε εξασφαλίσει την είσοδο της στα μπαράζ ανόδου.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό με τον Απόλλο να ξεκινάει πιο δυνατά και να προηγείται με δύο γκολ διαφορά (2-0, 3-1, 4-2), με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο ημίχρονο με σκορ 4-3.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, η ομάδα της Νίκαιας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρος και κατάφερε να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα στο σκορ με 4-5, για να λήξει η τρίτη περίοδος με 5-5.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Ιωνικός με γκολ των Πετρόπουλου και του Β. Δραγώνα πήρε ισχυρό προβάδισμα 5 λεπτά πριν τη λήξη.

Όμως, ο Απόλλο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με γκολ των Τζίμα και Αληχανίδη ισοφάρισε σε 7-7, 1:45 πριν το τέλος. Ο Ιωνικός δεν κατάφερε να σκοράρει στις τελευταίες επιθέσεις και ο Απόλλο σκόραρε 0:03 πριν τη λήξη με το νεαρό Κουλούρη παίρνοντας εν τέλει τη νίκη με 8-7.

Οι δύο ομάδες είχαν κάποιες απουσίες λόγω του εργάσιμου της ημέρας. Για τους Θεσσαλονικείς έλειπαν ο Ζαρκαντζάς και οι νεαροί Τράκας και Μέμμος, ενώ ο Ιωνικός έπαιζε χωρίς το Μονιούδη.

ΓΣ Απόλλο – Ιωνικός 8-7 (Οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 1-2, 3-2)

Σκόρερς

Απόλλο: Αληχανίδης 4, Τζίμας 2, Κουλούρης 1, Παπαδόπουλος 1
Ιωνικός: Σαλάχας 2, Πετρόπουλος 2, Δραγώνας Β. 1, Μπαγλατζής Ν. 1, Λομβάρδος 1

Τελική Βαθμολογία Μπαράζ
1. ΝΟ Χαλκίδας 4 (19 -15)
2. ΓΣ Απόλλο 4 (16-15)
3. Ιωνικός 0 (14-19)

Στα πλέι οφ ανόδου στην Α1 οι όμιλοι όπως έχουν διαμορφωθεί:

Α' Όμιλος: ΝΑΟ Κέρκυρας, ΝΟ Χανίων, Απόλλων Σμύρνης
Β' Όμιλος: ΝΟ Πατρών, Νηρέας Γέρακα, Πανιώνιος

Η κλήρωση για το που θα παίξουν ΝΟ Χαλκίδας και Απόλλο θα γίνει την Τετάρτη.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε κολυμβητήριο που δεν έχει προσδιοριστεί από την ΚΟΕ από 22-24 Ιουλίου. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου περνούν και θα παίξουν χιαστί για μια θέση στην Α1.

Στον όμιλο υποβιβασμού στη Β' Εθνική (πέφτουν τρεις) συμμετέχουν:
Ιωνικός, ΟΦΗ, ΝΟ Ρεθύμνου, ΓΣ Περιστερίου, ΝΟ Λάρισας, Ηλυσιακός και Ηρακλής

Οι αγώνες θα γίνουν σε δύο τριήμερα, 15-17 Ιουλίου και 22-24 Ιουλίου και παίζουν όλοι με όλους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x