Τένις

Στα προκριματικά του Roland Garros «δοκιμάζεται» η Σάκκαρη

Να συνεχίσει την εκπληκτική της πορεία θέλει η Μαρία Σάκκαρη, η οποία «κυνηγά» τη συμμετοχή της στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros μέσω προκριματικών έχοντας ως αντίπαλο την Αμερικανίδα Γκρέις Μιν.

Η Μαρία Σάκκαρη θέλει να συμμετάσχει σε άλλο ένα Grand Slam, αφού είχε προκριθεί στο κυρίως ταμπλό του Αμερικανικού Όπεν και στο Αυστραλιανό Όπεν, όπου έφτασε μέχρι το δεύτερο γύρο, καθώς ηττήθηκε απ’ την Τop-20 Κάρλα Σουάρεζ Ναβάρο.

Η Σάκκαρη έχει ένα δύσκολο δρόμο με στόχο την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Γαλλικού Όπεν και στον πρώτο προκριματικό της θα συναντήσει το σχετικά βατό «εμπόδιο» της Αμερικανίδας Γκρέις Μιν.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στη καλύτερη στιγμή της καριέρας της, και φιλοδοξεί με μία καλή πορεία στα γαλλικά γήπεδα να πλησιάσει το Top 100 του κόσμου, που θα της προσφέρει στο μέλλον απευθείας προκρίσεις σε Grand Slam τουρνουά.

Η Νο.116 είχε μια καλή πορεία στο τουρνουά της Κωνσταντινούπολης, ενώ συμμετείχε στο χαμηλότερου επιπέδου τουρνουά ΙΤF 50,000$ του Saint-Gaudens όπου έφτασε στον τελικό, όμως ηττήθηκε από την Κρομάτσεβα.

Η 22χρονη Αμερικανίδα, Νο159 στον κόσμο, Γκρέις Μιν δεν έχει πολλούς αγώνες στο ενεργητικό της τη φετινή χρονιά (μόλις εννέα), κάτι που είναι πολύ θετικό για την Ελληνίδα παίκτρια, αφού είναι σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας, για παιχνίδια τέτοιας σημασίας.

Η Σάκκαρη εφόσον ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Μιν στον πρώτο προκριματικό, θα παίξει με μία εκ των Μπεϊγκελτζίμερ - Μποναβεντούρε. Οι δύο τενίστριες είναι πιο χαμηλά στην κατάταξη, έτσι αν η Σάκκαρη είναι συγκεντρωμένη μπορεί να περάσει στον τελικό των προκριματικών, που πιθανόν να παίξει με την Κινέζα Χαν, σε έναν αγώνα τεράστιας σημασίας για την είσοδο στο κυρίως «ταμπλό» της κορυφαίας διοργάνωσης στο «χώμα».

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x