Επικαιρότητα

Στα ύψη σήμερα ο υδράργυρος

Ευκαιρία για απόδραση στις κοντινές παραλίες - Απλές συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουμε τον «μίνι» καύσωνα.

Ηλιοφάνεια και ζέστη θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για μια δροσερή απόδραση στις κοντινές παραλίες. Στην Αττική ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 18 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 25 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες σε μέτριους 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στα ανατολικά από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουμε τον «μίνι» καύσωνα



- Αποφεύγουμε την ηλιοθεραπεία. Παραμείνουμε σε σκιερά και δροσερά μέρη αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

- Αποφεύγουμε τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. Αποφεύγουμε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.

- Φοράμε ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα, πάντα με τη συνοδεία καπέλου.

- Καταναλώνουμε ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά και πίνουμε άφθονα υγρά, αποφεύγουμε το αλκοόλ.

- Κάνουμε πολλά χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας.
- Φοράμε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά, που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.

- Αποφεύγουμε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x