Επικαιρότητα

Στάση εργασίας και απεργία στα δημόσια νοσοκομεία

"Βράζει" ο χώρος της Υγείας και δη αυτός των νοσοκομείων με τους γιατρούς τους να προγραμματίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

"Βράζει" ο χώρος της Υγείας και δη αυτός των νοσοκομείων με τους γιατρούς τους να προγραμματίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ήδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει εξαγγείλει για σήμερα Τετάρτη 4ωρη Στάση Εργασίας (11π.μ. – 15μ.μ.) στην Αττική και 24ωρη απεργία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Παράλληλα θα πραγματοποιήσει πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της ίδια ημέρας (στις 12) στην πλατεία Μαβίλη.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί «δωρεάν δημόσια Υγεία και Πρόνοια με εύκολη και καθολική πρόσβαση, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων, των Πρωτοβάθμιων Μονάδων του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας, Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των πρώην εργολαβικών εργαζομένων, ένταξη στα ΒΑΕ, αποκατάσταση των καθαιρεμένων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων, ανάκτηση μισθολογικών, ασφαλιστικών, εργασιακών Μνημονιακών απωλειών και μονιμοποίηση Επικουρικών».

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) διαμαρτύρεται για την «επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα» και συμμετέχει μαζικά στην κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό που διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και Μισθωτών Επιστημόνων, την Τρίτη 14 Μάρτη στις 6:30 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x