Επικαιρότητα

Στάση εργασίας στο Δρομοκαΐτειο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 08:00 στο υπουργείο Υγείας

Σε στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 11:00 προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του ΕΣΥ, που, όπως υποστηρίζουν «οδηγεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην απαξίωση και τους ασθενείς στην αγκαλιά του ιδιωτικού τομέα». Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στις 08:00 συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, το «Δρομοκαΐτειο», ένας από τους βασικούς πυλώνες της ψυχιατρικής φροντίδας στη χώρα, έχει λάβει «ψίχουλα από την κρατική χρηματοδότηση».

Στο «Δρομοκαΐτειο» απασχολούνται 80 εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας-φύλαξης και εστίασης, οι οποίοι, όπως αναφέρει το Σωματείο, «παραμένουν απλήρωτοι για πέντε μήνες, συνεχίζοντας, όμως, να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Κινητοποίηση προγραμματίζουν για την Πέμπτη 2 Ιουνίου και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν», οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην πύλη του νοσοκομείου, από τις 8:00 έως τις 10:00, διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x