Χάντμπολ

Στάση ΟΑΚΑ!

Η ΑΕΚ νίκησε 27-24 τον Ολυμπιακό και του έσπασε το αήττητο

Με μεγάλη θριαμβεύτρια την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε το μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Handball Premier.

Η Ένωση επικράτησε με 27-24 του Ολυμπιακού στο κατάμεστο γήπεδο χάντμπολ του ΟΑΚΑ και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις μετά από 22 αγώνες και μάλιστα έγινε η μόνη ομάδα που καταφέρνει να του κόψει βαθμούς και από τα δύο ματς της κανονικής διάρκειας!

Η Ένωση καλύτερη, ήλεγχε το ματς σχεδόν απόλυτα στην μεγαλύτερη του διάρκεια, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Δανό περιφερειακό Λαρς Γιάκομπσεν που σημείωσε 12 γκολ.

Η διαφορά Ολυμπιακού με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μειώθηκε στον πόντο (33 έναντι 32), παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν την τύχη στα χέρια τους για την πρωτιά, αφού έχουν βατό πρόγραμμα και ένα δύσκολο ματς εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Η ΑΕΚ έφτασε ακόμα και στο +7 (24-17) στο 49’, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στο τελευταίο δεκάλεπτο και κατάφεραν να μειώσουν στα δύο γκολ (25-23) στο 57:32 με επιμέρους σκορ 6-1, αλλά στην επόμενη φάση ο Γιάκομπσεν έκανε το 26-23 και «κλείδωσε» την νίκη για τους γηπεδούχους.

Οι δύο ομάδες σε λιγότερο από ένα μήνα θα παίξουν (16 Μαρτίου) στη Πάτρα στον τελικό του Κυπέλλου Ανδρών.

Σε αυτό το ματς αξιοσημείωτο είναι πως για πρώτη φορά έγινε και χρήση του video referee μετά από απόφαση της ΚΕΔ/ΟΧΕ.

ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ 27-24
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-4, 7-6, 9-8, 11-9, 14-11 (ημχ.), 17-13, 20-15, 22-16, 24-17, 24-21, 27-24
ΑΕΚ (Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 4, Ροζαβόλγκι, Συγγάρης, Μπάλαζ 2, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος 3, Γιάκομπσεν 12, Παπαδιονυσίου 2, Δομπρής, Μυλωνάς 2, Νταρσουλάντ 1, Αργυρού, Παλεβίτσιους 1, Βραζάλιτσα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζαραβίνας): Κρητικός 3, Τζηράς 4, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 4, Μούγιτς, Ρέινα 4, Κανδύλας 2, Σανίκης 1, Μπούμπαλο 1, Κόντης 1, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 1, Χάλαρης, Τσίλης 3.
Διαιτητές: Πατιός- Τσιάνας, Κόκκινη: 47:31 Νταρσουλάντ (τρεις δίλεπτες), Δίλεπτα: 9-4, Πέναλτι: 2/2-3/4

Επιβαρυντικό το φύλλο αγώνα για την ΑΕΚ
Στον αθλητικό δικαστή θα οδηγηθεί η ΑΕΚ με σοβαρές πιθανότητες τιμωρίας, όπως προκύπτει από το βαρύ φύλλο αγώνα.
Συγκεκριμένα οι διαιτητές έγραψαν: «Στο 10:18 ο αγώνας διακόπηκε διότι φίλαθλοι της ΑΕΚ έριξαν νερό στον αγωνιστικό χώρο
Στο 23’ ο αγώνας διακόπηκε διότι φίλαθλοι της ΑΕΚ έβριζαν τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Κώστα Τσιλιμπάρη με τη φράση είναι «Πουτ@ν@ του Τσιλιμπάρη η μ@ν@».
Καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου φίλαθλοι της ΑΕΚ έφτυναν τον παίκτη του Ολυμπιακού Δημήτρη Τζηρά.
Στο 55:01 ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά για να γίνουν συστάσεις σε κάποια άτομα- υπευθύνους ασφαλείας της ΑΕΚ οι οποίοι εμπόδιζαν την κίνηση του διαιτητή τέρματος
Στο ίδιο λεπτό φίλαθλοι της ΑΕΚ που βρισκόντουσαν πίσω από το τέρμα του Ολυμπιακού πέταξαν χαρτονομίσματα προς τον διαιτητή Τσιάνα
Κατά την διάρκεια της διακοπής αυτής εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο διαμαρτυρόμενος ο κ. Παπαχαρτοφύλης, ο οποίος δεν είχε δηλωθεί στο φύλλο αγώνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x